labdarúgás

2020.05.12. 20:15

Elkezdték a közös munkát

Először tréningeztek együtt tegnap az NB III-ból feljutó PMFC játékosai, amióta felfüggesztették a sportrendezvényeket a vírushelyzet miatt. Természetesen a pécsi játékosok nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a feladatokba.

Kvanduk Bence

Nehéz időszakon vannak túl a PMFC labdarúgói is, akik ha biztonságos lett volna, a pályán vívták volna ki a bajnoki címet, és vele együtt a feljutást. Így van ezzel Geiger Norbert is, aki bevallása szerint szinte ki sem lépett otthonából az elmúlt hetekben.

– Senkinek sem esett jól, hogy kimaradt a futball az életéből. Ez nehéz annak, akinek a mindennapjai arról szólnak, hogy edzésre jár, várja a meccset, hétvégén játszik. Nehezen éltem meg én is – kezdte kérdésünkre a támadó. – Csináltam a feladatokat, amit kiadtak az edzők, nem mentem sehova. A párommal jól éreztük magunkat, főzőcskéztünk, eljártam futni, erősíteni. Jól átvészeltük ezt az időszakot. Nem vagyok annyira nagy sorozatnéző, inkább filmek és a TV ment.

Az idényben 23 alkalommal pályára lépő játékos azt is elárulta nekünk, hogy nem szokott videojátékokkal játszani, nincs is otthon konzolja, amivel tehetné. Legfeljebb másoknál játszik le egy-egy meccset, ha úgy alakul.

– Nem is vágyom rá, hogy legyen itthon PlayStation, mert akkor ott ülnék egész nap előtte – folytatta, majd arra is kitért, csapattársai sem futballszimulációs játékokkal múlatják az idejüket, inkább CoD-oznak (belső nézetes lövöldözős videojáték).

– Még a szezon elején egy csapatépítő során viszont volt egy egész délutános FIFA-bajnokság kivetítőn. Akkor kiderült, hogy PS-en is a Hege a legjobb, nem csak a pályán – tette hozzá nevetve.

A feljutást sem tudta igazán megünnepelni a csapat, hiszen mindenkit otthonában ért a hír.

– Tudtuk, hogy aznap ülésezik a szövetség, és egyszer csak jött egy üzenet Laci bától, hogy bajnok a csapatom. Először nem is igazán tudtam hova tenni. Azt hittem, csak poénkodnak, de aztán egyre több cikk jelent meg, a csapattársak is írták, a vezetők is gratuláltak – árulta el Geiger. – Furcsa volt megélni így, mert a terveink szerint a pályán akartuk minél előbb kiharcolni és megünnepeli az osztályváltást. Nagyszerű, hogy felléphetünk egy osztályt, jövőre profi ligában játszhatunk. Viszont mégse volt annyira nagy durranás, mivel ezt vártuk már nyár óta, ezért alapoztunk, edzettünk, ezért játszottunk hétről hétre maximális erőbedobással. Az is kicsit különös volt, hogy itthon kellett megünnepelni.

Ismét a pályán

Tegnap a közös edzéseket is elkezdte a PMFC csapata, de előtte sem unatkoztak a játékosok.

– Az, hogy folytatjuk, nem jó kifejezés, mert nem is nagyon hagytuk abba. Folyamatosan dolgoztunk otthon. Az viszont tényleg nagyon jó, hogy újra a pályán tudunk edzeni. Sokat számít, hogy csapatban tudunk tréningezni, nem csak egyedül otthon, és a pályánk is nagyszerű állapotban van. Ez még egy kis pluszt ad – mondta Geiger.

Természetesen a következő idény eleje még messze van, de a pécsi játékosok céltudatosan és motiváltan végzik most is a feladataikat, mert a következő szezonban sem akarnak csalódást okozni.

– Nem vesz el a kedvünkből, hogy két-két és fél hónap múlva lesz az első bajnokink. Ugyanúgy edzünk, ahogy eddig. Június közepéig dolgozunk, ameddig kitartott volna a bajnokság. Lesznek egymás közötti játékok is. Utána kapunk majd egy kis pihenőt, és belevágunk az alapozásba. Már most látok egy-két játékoson plusz motivációt. Reméljük ez jövőre még megduplázódik, és akkor abban a szezonban is nagyszerűen szerepelhetünk – zárta szavait a nyolc találatával a házi góllövőlista második helyén végző támadó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában