tollaslabda

2020.05.07. 19:08

Visszatértek a terembe

Visszatért az élet a Basamalom úti tollaslabdacsarnokba, újra vannak edzések a létesítményben. Egyelőre csak az I. és II. osztályú versenyzők edzenek, a gyermekkorúak még nem. Újra járhatnak ütögetni az amatőrök is, előzetes egyeztetés után, a teremfoglalás interneten történik számukra.

H. L.

– Március 16-án zártunk be, azóta üresen állt a ház – mondta Balogh Richárd, a Multi Alarm SE (MASE) klubtitkára. – A kényszerszünetet arra használtuk fel, hogy apróbb munkákat végeztünk el a csarnokon és megkezdődött az öltözők átépítése-felújítása is. Most, hogy visszaálltunk, a nyitvatartás ugyanaz lesz, mint eddig, vagyis reggel 8-tól este 10-ig látogatható a létesítmény. Versenyt egyelőre nem szervezhetünk, arra majd a szövetség ad engedélyt.

Balogh szerint néhány szabályt azért be kell tartani, ezt közölték is az érdekeltekkel. Így például azt, hogy a fizikai kontaktust ha lehet, teljes mértékben mellőzzék, játék után ne fogjanak egymással kezet. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a felújítási munkálatok miatt az öltöző nem üzemel, ezért mindenki úgy érkezzen, hogy ne kelljen öltözködnie – kivéve a cipőcserét.

A tollaslabdázással kapcsolatos, hogy nemrégiben zárult volna az olimpiai kvalifikációs időszak, ám a tokiói ötkarikás játékok elhalasztása miatt ezt is meg kell változtatni. Egyelőre nagy a bizonytalanság, még nincs hír arról, hogy a Nemzetközi Tollaslabda Szövetség (BWF) meddig tolja ki a kvótaszerzés lehetőségét. Erről a BWF közgyűlése dönthet, csakhogy az alapszabály miatt azt online nem lehet összehívni. A magyar tollaslabdázók közül Krausz Gergely, a MASE sportolója és Sárosi Laura, a pécsiek egykori válogatottja egyaránt a 37. helyen áll a kvótaszerző rangsorban, ezzel pillanatnyilag indulhatnának Tokióban. Sárosi egyébként ott volt Rióban, a legutóbbi olimpián is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában