e-sport

2020.06.28. 18:27

Izgalmas futamokkal zárt Michelisz bajnoksága

Remek futamokkal, hatalmas csatával zárult le a Michelisz Norbert és a Hungaroring által létrehozott e-sport-bajnokság.

K. B.

Budapest 20200422 Autósport 2020 Esport Fotó M'RA Motorsport Michelisz Norbert

A túraautó-világkupa (WTCR) címvédőjének utódját kutató versenysorozat utolsó állomása Mogyoród volt. Ahol látványos versenyzést követően az első futamot Nagy Dávid nyerte, viszont Báldi Gergő így is bebiztosította bajnoki címét, miután az egész sorozat alatt lenyűgözően versenyzett. A második futamot Leitner nyerte, aki komoly küzdelmek árán érte el ezzel, hogy odaért a bajnokság legjobb öt versenyzője közé.

Báldi mögött Nagy, Pinczés Ádám, Csuti Zoltán és a már említett Leitner vívta ki a lehetőséget arra, hogy a fizikai és elméleti felmérés után megkaphassa a teljes szezonos valódi versenyzési lehetőséget.

– Büszke vagyok arra, hogy ilyen színvonalas szezon kerekedett a Hungaroring E-sport Bajnokságból. Gratulálok az öt továbbjutónak, és persze Báldi Gergőnek a bajnoki címhez. Jó érzés volt részese lenni ennek az egésznek, és kicsit visszaemlékezni arra, milyen volt, amikor én kezdtem. Köszönöm az élményt – tette közzé a világkupa-győztes himesházi pilóta.

A szimulátoros versenysorozat hatalmas tömeget mozgatott meg, összesen 4467-en vettek részt az öt selejtezőn, és 39-en mérettethették meg magukat a versenyeken is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában