kerékpár

2020.07.15. 11:33

Jól működtek a lábak

Jordán Dorka megvédte címét az ifi nők között a Parád és Kékestető között rendezett országúti kerékpáros hegyi bajnokságon, így immáron ötszörös magyar bajnoknak vallhatja magát a Lotus Cycling Team versenyzője.

Sz. D.

A pécsi csapat fiú versenyzői is remekeltek a 17 kilométeres megmérettetésen: az U17-eseknél Maros András a 6., Szántó Péter a 17. helyet szerezte meg. Az U19-es Lotus-sportolók fiatalabb klubtársaikat is túlszárnyalták. Árvai Kristóf abszolút ezüstérmet szerzett az ifi fiúk és a felnőtt férfiak együtt rajtoló mezőnyében, Bagarus Bence ugyanitt 13. lett, Sándor Tamás pedig a felnőttkategória 23. pozícióját kaparintotta meg.

– A csapat teljesítményével elégedett vagyok, mert mindenki végrehajtotta az előre megbeszélteket. Versenyzőink folyamatosan hozzák a jó helyezéseket, stabilan versenyeznek. Két hét múlva jön a következő bajnokság, az országúti ob, ahol ismét bizonyíthatnak – értékelt Horváth Zoltán, a Lotus Cycling Team vezetőedzője.

A második helyezett Árvai Kristóf is büszkén nyilatkozott lapunknak:

– A lábak már előző nap is jók voltak, csak még fel kellett pörögnöm. Ez a verseny előtt sikerült is. Végig erősnek éreztem magam, de nem akartam ellőni már az elején, kivártam Mátraházáig és ott támadtam, onnantól meg a tetőig ami a csövön kifért. Mindenkit leszakítottam, csak Baranyai Áron maradt mögöttem, aki a legvégén lehajrázott. Ami engem is meglepett, hogy a felnőttek előtt értünk fel, ez szerintem nagyon szép eredmény mindkettőnktől – utalt csapattársára, Bagarus Bencére a fiatal versenyző.

Az U17-eseknél hatodik helyet szerző Maros András csalódott, hiszen úgy érzi, még előrébb végezhetett volna.

– A verseny előtt nagyon izgultam, hiszen jól kellett teljesítenem. Szerencsére a rajt után sikerült ezt leküzdenem – fogalmazott Maros. – Sajnos, amikor felkanyarodtunk a meredek emelkedőre, lemaradtam. Csalódott vagyok, úgy gondolom, ha egy kicsit kitartóbb lettem volna, ott tudok maradni. A verseny hátralévő részén próbáltam felérni, ami végül nem sikerült. Remélem, hogy a következő ob-n sikerül jobb eredményt elérnem. Külön köszönet Szántó Petinek, amiért segített a verseny első felében!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában