kézilabda

2020.07.09. 18:12

Nehezen rázódik bele újra a munkába Takács Bence

Már készen állt a Mezőkövesd elleni NB I-es bajnoki találkozójára a Sport36-Komló férfikézilabda-csapata, amikor lefújta a bajnokságot a szövetség. Takács Bencéék kezében múlt hétig nem is volt igazán labda, most igyekszenek vissza­rázódni az edzésekbe.

Kvanduk Bence

Hosszú ideje nem láthatta a komlói közönség pályán szeretett csapatát, de nem csak nekik hiányzik a mérkőzések hangulata, a játékosok is vágynak vissza eléjük.

– Eleinte nagyon nehéz volt számomra a leállás, mert hirtelen jött. Ugye meccsünk is lett volna pont szombaton, amit már nem tudtunk lejátszani sajnos – árulta el Takács Bence, utalva a Mezőkövesd elleni találkozóra, amire a szurkolók is csodás koreográfiával készültek. – Utána pedig ez a bezártság nagyon megviselt. Szerintem egy sportembert ez teljesen felőröl. Az a két-két és fél hónap nagyon nehéz volt, de miután enyhítettek a korlátozásokon jobb lett. Már találkozhattunk a barátokkal, el lehetett menni erre-arra. Nagyrészt Komlón voltam ebben az időszakban jó pár csapattársammal egyetemben. Sikerült együtt elütnünk az időt. Főként horgászni jártunk el. Legalább együtt tudtunk lenni, és a barátság még erősebb lett köztünk.

Viszont nem csak a csapatépítés szemszögéből lehet pozitívan tekinteni a szünetre.

– Aki profi sportoló volt vagy most is az, tudja, hogy az év nagy részében – egy jó tizenegy hónapon keresztül – elég nagy nyomás van a játékosokon. Most azért mindenkinek sikerült ezzel a hosszabb kikapcsolódással elterelnie a gondolatait a kézilabdáról. Így mindenki összeszedhette magát szellemileg és testileg is. Ha ezt nézzük, mondhatnánk, hogy jókor jött a szünet, de nincs így, mert sok volt ez a leállás – árulta el.

A kihagyás természetesen hagyott nyomot maga után, de a rajtig mindent megtesznek, hogy ez eltűnjön.

– Ilyen hosszú kihagyásra még nem volt példa a karrierem során, ha a sérüléseket nem nézzük. Nehéz visszarázódni az edzésekbe három-négy hónap szünet után, mert a testem nehezen akarja az igazságot. De ezért vagyunk profi játékosok, ezt kell csinálnunk, és még időnk is van a szezonkezdetig – mondta Takács, hozzátéve, a labdaéhség már az első pillanattól kezdve meg van bennük, várták a folytatást.

Egységben az erő

Takács Bence jelezte, az első edzőmeccseken derül majd ki, hogy hogyan állnak fizikailag és szellemileg is, mert mindenkinek vissza kell állni fejben is az edzésekre, mérkőzésekre.

– Így, hogy lassan már 30 éves vagyok, fejlődés szempontjából már szerencsére elég sokat elértem. Természetesen az ember folyamatosan még jobb szeretne lenni mindenben. Szerintem nincs olyan, hogy kész játékos, aki tud mindent mindenről. Én is mindenben próbálok még előrébb lenni, és remélem, hogy ez a csapat számára is azt jelenti majd, hogy minél előrébb végzünk a bajnokságban és a kupákban is – árulta el egyéni céljairól.

A csapat célok elérésében pedig az elmúlt hónapokban még szorosabbra fűzött barátság is a keret segítségére lehet.

– A középmezőnyben végezni teljesen reális. Még nem tudjuk, ki milyen csapattal indul, ki hova igazol, de úgy érzem, nagyon nagy előnyünk, hogy a csapat 90 százaléka együtt maradt. Ezt más csapatok nem tudják elmondani magukról. Erre lehet majd építeni – jelentette ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában