remekeltek

2020.09.24. 13:00

Öt éremmel tértek haza az ob-ről a pécsiek

Az elmúlt évtized legjobb utánpótlás-eredményét érték el a PEAC ifjú vívói a 10–14 éves párbajtőrözők négy korosztályának rendezett országos bajnokságon, az Olimpici OB-n.

Szabó Dániel [email protected]

A szigorú előírások mellett, zárt kapuk mögött rendezett balatonfüredi megmérettetésen a pécsi vívók egy ezüstérmet, négy bronzérmet és további négy értékes döntős helyezést szereztek.

Az egyéni versenyszámokban legjobban a leányok szerepeltek, hiszen Imre Luca a serdülők, míg Jakobi Júlia és Herke Réka az újonc leányok mezőnyében állt a dobogóra. A fiúk sem sokkal maradtak le egyéniben a dobogóról, azonban a gyermekkorosztályban Kosztor-Nemes Boldizsárnak (6. hely), míg a serdülőben Farkas Bulcsúnak (7. hely) be kellett érnie a negyeddöntős helyezéssel.

Csapatban is kiválóan vívtak a pécsiek, hiszen a Herke Réka, Jakobi Júlia, Doma Boglárka trió mindössze aranytussal maradt alul a döntőben, illetve a Bagoly Benedek, Lippai Máté, Kosztor-Nemes Boldizsár összeállítású gyermek fiúcsapat bronzérmet szerzett a versenyen. Nem sok választotta el a négy közé jutástól az Imre Luca, Doma Zsófia, Herke Réka, Jakobi Júlia serdülő négyest, akik végül a 5. helyen végeztek. Értékes 8. helyet szerzett a Lippai Máté, Kovácsfi-Till Áron, Gyenis Máté, Nyári Koppány összeállítású újonc csapat is.

– Örömteli az utánpótlás országos bajnokságon elért öt érem, és számos további értékes helyezés! – fogalmazott Hoffbauer Márk szakosztályvezető. – Az elért eredmény alátámasztja azt, hogy az elmúlt években elindított szisztematikus munkát jó irányban kezdtük meg, valamint azt is, hogy az edzéseket a vírushelyzetet követően megfelelő ütemben és mennyiségben kezdtük meg. Bízom benne, hogy a versenyzők is látják, hogy az út, amelyen elindultak, sikerekben gazdag, és látják azt is, hogy mik azok a nüanszok, amelyek még szebb eredményekhez segíthetik őket!

A pécsi dobogósok

Újonc lány: 3. Herke Réka, 3. Jakobi Júlia.

Serdülő lány: 3. Imre Luca.

Újonc lánycsapat: 2. PTE-PEAC (Herke Réka, Jakobi Júlia, Doma Boglárka).

Gyermek fiúcsapat: 3. PTE-PEAC I. (Bagoly Benedek, Lippai Máté, Kosztor Nemes Boldizsár).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában