labdarúgás

2020.10.24. 09:41

Éhezik a sikerre a Komló

Az idén botladozó Komlót fogadja a remek formában lévő PVSK a labdarúgó AutóCity Volkswagen Megye I. osztály 10. fordulójának rangadóján. A címvédő Pécsvárad ezúttal sem lép pályára, most ellenfele, a Szentlőrinc II. kért halasztást, valamint a harkányi csapatnál is felbukkant a koronavírus, így a Mohács elleni meccsüket egy későbbi időpontban játsszák le. A maszk viselése a megyei meccseken is kötelező lesz.

Szabó D.

A Pécsvárad utoljára az első fordulóban játszott hétvégén mérkőzést. Miután a címvédő több játékosánál is kimutatták a koronavírust, körülbelül másfél hónapot hagyott ki a csapat. S ugyan szerdánként már két elhalasztott mecscset bepótolt októberben Varga László együttese, az elmúlt hetekben hétvégi ellenfelei kértek halasztást – ezúttal a Szentlőrinc II. A Pécsvárad egyik kihívója, a Mohács sem lép pályára szombaton, miután ellenfelüknél, a Harkánynál is felbukkant a koronavírus. A maszkviselés – ahogy minden magyarországi sportrendezvényen – a megyei labdarúgómeccseken is kötelező lesz.

október 24., szombat 14.30

PVSK (4.)–Sport36-Komló (10.) Az első három fordulóban két meccset is elveszített, azóta viszont szárnyal a PVSK, amely négy forduló óta nem veszített pontot, így már negyedik a tabellán. Azonban legutóbb október 7-én lépett pályára Kósa Sándor együttese, így nem tudni, hogy a több mint kéthetes szünetet követően, milyen formában tér vissza a zöld gyepre.

Kósa Sándor, a PVSK edzője: – Semmiképp sem jött jól ez a szünet, tényleg jó szériában voltunk, aminek a végén a Pécsváradot is legyőztük. Nagy elánnal vártuk a múlt hétvégére kiírt Szentlőrinc II. elleni meccset, de sajnos elmaradt. Hogy minek köszönhető a formajavulás? A szezon előtti főpróbán két szerencsétlen sérülés is történt, ami miatt nem tudtunk úgy felállni a bajnokság elején, a Mohács ellen, ahogy azt elképzeltem. Ez sok mindent befolyásolt, s az sem segített a helyzeten, hogy egy 4-1-es hazai vereséggel kezdtünk. Majd szép lassan felépültek a sérültek, és bíztam abban, hogy a komoly edzésmunkának is meg lesz az eredménye, és ki tudunk mászni a gödörből. Szerencsére ez így is lett, és bízom benne, hogy a Komló ellen folytatjuk a megkezdett utat – zárta a tréner. Ha a mérkőzések 45 percig tartanának, a Komló idén még veretlen lenne. A második félidő rendre nem úgy sül el, ahogy azt a Bányász szurkolói szeretnék, így egyelőre csak egy bajnoki meccset nyert meg Tóth Máté együttese.

Tóth Máté, A Komló edzője: – Erre szokták azt mondani, hogy fizikálisan nincs rendben a csapat, de ez ránk egyáltalán nem igaz, hiszen nemegyszer a hosszabbításban mentettünk pontot. Én inkább a fejekben keresem a problémát. A fegyelmezettség és a koncentráció nincs olyan szinten, mint korábban volt. Ennek köszönhető, hogy olyan hibákat követünk el, ami nem fér bele. Nagyon szélsőségesek vagyunk. Az első félidők alapján majdnem az összes meccsünket meg kellett volna nyernünk, viszont, ahol az első játékrészben játszottunk gyengébben, ott a másodikban domináltunk. Ezt az eddigi négy döntetlenünk hűen tükrözi. Azonban, ha rendbe tudjuk tenni a dolgokat, akkor bárkit meg tudunk verni. Nagyon bízom benne, hogy a PVSK ellen már a szebbik arcunkat mutatjuk. Egy győzelem hatalmas lökést adhat a csapatnak!

október 25., vasárnap 14.30

Kétújfalu (13.)– Sellye O és R (11.) Szinte minden forduló előtt megírjuk, hogy a Kétújfalu az első körben aratott győzelme óta nem szerzett pontot, s ezen az előző hétvégén sem változtatott az újonc csapat. Varga Zoltánék ezúttal otthon az elmúlt hetekben gyengébb formát mutató Sellyét fogadják, így megvan az esélyük arra, hogy megszakítsák rossz szériájukat. Persze, a Sellyének is lesz ehhez egy-két „szava”.

Villány (3.)–Lovászhetény (6.) Vasárnap sem maradunk rangadó nélkül. Az elmúlt évekhez képest talán ez a két csapat lépett a legtöbbet előre, hiszen a Villány a dobogóért (vagy akár a bajnoki címért) küzd idén, a Lovászhetényből pedig egy nagyon masszív középcsapat vált, amely bármely élcsapat dolgát megnehezítheti. Ha a hazai csapat felülkerekedik ellenfelén, akkor utolérheti a második helyen álló Szentlőrinc II.-t a tabellán.

Boda-Andrics és Tsa Kft. (7.)– Bóly (5.) A Boda már az előző szezonban is bontogatta a szárnyait, így nem meglepő, hogy ott van az élboly mögött Varga Balázs csapata. A Bólyról ez nem mondható el, az előző idény befejezésekor az utolsó helyen állt, s idén is három vereséggel kezdett. Utána viszont megtalálta a közös hangot Keible Ede együttese, s egymás után négy meccset nyert meg, ami az első ötbe repítette. Megtippelni is lehetetlen, hogy milyen eredménnyel ér véget a középház rangadója.

Szederkény (14.)– PTE-PEAC (8.) Hiába játszott jól, s küzdött nagyot az elmúlt fordulók során a Szederkény, még mindig nem szerezte meg első győzelmét. Kása Péter csapata vasárnap sem lesz könnyű helyzetben, hiszen a PEAC-ot a látja vendégül. A pécsiek egyelőre nem úgy szerepelnek, ahogy szerettek volna, de ha begyűjtik a három pontot, akkor sokat javíthatnak pozíciójukon.

Elhalasztva: Pécsvárad R-Bus (12.)–Szentlőrinc II. (2.), Mohács (1.)–Gyógyfürdő Harkány (15.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában