Tollaslabda

2020.10.08. 16:10

Nincs nagy csalódás

Az ezt megelőző kilenc évben a Multi Alarm SE (MASE) nyerte a tollaslabda I. osztályú csapatbajnokságot, idén azonban csak második lett, a szegedi Goodwill Pharma Tisza Tollas SE győzött.

H. L.

A rájátszást a Tisza-parti városban rendezték meg, az erőviszonyok alapján várható volt, hogy az alapszakaszban első helyen végző szegediek és a pécsiek játsszák a döntőt, így is történt. Az azonban sokak számára meglepetést keltett, hogy a Goodwill fölényesen, 7-2-re győzött a fináléban. Ennek kapcsán a riválisok részéről már olyan vélemények is elhangzottak, miszerint véget ért a MASE csaknem egy évtizeden át tartó hegemóniája a sportágban.

Ettől nem fél Balogh Richárd, a MASE klubtitkára.

– A csb-rájátszásban három meghatározó játékosunk hiányzott, Krausz Gergely, Pytel Gergő és Gonda Daniella, ők külföldi bajnokságokban szerepelnek, ezért a magyarban nem indulhatnak – kezdte a sportvezető. – Azért engedtük el őket, hogy fejlődjenek, külföldön ugyanis erősebb csb-ken vesznek részt, nagyobb játéktudású ellenfelekkel kerülnek össze. Ezek után benne volt a pakliban, hogy nem tudunk az élen végezni a hazai csapatbajnokságban, ezért nincs is nagy csalódás. Arról nem is beszélve, hogy a szegediek a rájátszásra két indonézt igazoltak, velük pedig alaposan megerősödtek.

A tollaslabdaidény idehaza nagyjából most kezdődik, a MASE ezen a hétvégén már házigazdája lesz egy országos ranglistaversenynek, amely szombat és vasárnap egyaránt 10.00-kor kezdődik Pécsett, a klub Basamalom úti sportcsarnokában, a vírusjárványra tekintettel ezúttal nézőket nem várnak. November végén szintén itt lenne a hagyományos Nation to nation nemzetközi torna, amelynek megrendezése azonban a koronavírus-járvány miatt egyelőre kérdéses.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában