Felkészülés

2021.01.06. 10:56

Belecsapott a munkába a Szentlőrinc

Az NB II.-es újonc Szentlőrinc is belevágott a 2021-es munkába hétfőn.

Kvanduk Bence

Belevágott a Szentlőrinc is hétfőn a felkészülésébe, hogy a január 31-i Szeged elleni hazai mérkőzésre a lehető legjobb formába kerüljenek Siliék. A 16. helyezett a tavasszal mindent megtesz azzal, hogy mérlegét (7 győzelem, 3 döntetlen, 11 vereség) a másik oldalra billentse, és kiharcolja a másodosztályú tagságot. Ehhez viszont valamelyest a kereten is változtatni kell.

– Tervezzük, hogy azokra a posztokra, amelyeken úgy érezzük, kell a minőséget javítani, igazolunk. Tárgyalásban állunk játékosokkal. Ahogy az elkövetkezendő napok és az átigazolási piac alakulása lehetővé teszi, úgy fogunk tudni erősíteni – vélekedett Fekete Tivadar, sportszakmai igazgató, aki azt is elárulta, melyik pozíció szorulna mindenképpen erősítésre. – A támadószekció, ahova első sorban igazolnunk kell, mert a tavasz folyamán ugyanúgy bravúrokat kell csinálnunk, hogy elérhessük a céljainkat. Ehhez pedig olyan játékosok kellenek előre, akik akár egyedül megcsinálják maguknak a helyzetet. Ez viszont nem egyszerű, mert a piac számunkra egészen más dolgokat tesz lehetővé, mint a másik 19 csapatnak. Olyan játékost keresünk, akit más nem keres.

Harsányiék az ősz során szerzett 19 gólja csak kettővel több, mint az utolsó DEAC-é, igaz, a 11. Nyíregyháza is csak eddig jutott. Ezen viszont javítani kell, ha meg akarják őrizni NB II.-es tagságukat.

Persze télen nem könnyű erősíteni, hiszen ilyenkor a jobb játékosok már mind szerződéssel rendelkeznek.

– Januárban eleve nehezebb erősíteni, mert minden esetben egyezségre kell jutni a klubokkal is. Több szempontot figyelembe kell venni, hogy révbe érhessen a megállapodás. Résen kell lennünk, várjuk a megfelelő alkalmat – erősítette meg.

A csapat gyengébb helyzetkihasználása sokszor a rutintalanságból fakad. A keret átlag­életkora mindössze 22,9 év, amit a 32 esztendős Fröhlich húz csak igazán felfelé.

– A keretünk átlagéletkora nagyon fiatal. Meg merem kockáztatni, a legfiatalabb a ligában. A mi utunk továbbra is, hogy olyan játékosoknak adjunk lehetőséget, akik máshol nem kapják meg. Hiszek abban, hogy ez működhet. A lehetőségeink sem tesznek lehetővé más utat. Van olyan elképzelés, hogy egy-két tapasztalt játékos a keretben nem tenne rosszat. Már csak a puszta jelenlétükkel is segíthetnék ezeket a fiatalokat a mindennapokban tovább fejlődni – zárta szavait a vezető.

Nagy lesz a verseny a vonal közelében

A Szentlőrincnek természetesen akkor sem lesz egyszerű dolga a tavasszal, ha sikerül komolyan megnövelni tűz­erejét. Hiszen a Vasas, a Budaörs és a Loki ellen is kell még bizonyítania, nem beszélve a megyei rangadóról. Nyilván a bent maradás nem ezeken a találkozókon múlik, bár egy-egy bravúrsiker sokat segíthet, de a tabellaszomszéd Kazincbarcika, a Kaposvár vagy éppen a Dorog és a Szeged is sok kellemetlenséget okozhat Havaséknak. Igaz, ezek közül csak a Barcika tudta elvinni Kozármislenyből az összes pontot, a somogyiakat pedig legyőzték az ősszel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában