gyorskorcsolya

2021.01.25. 11:08

Burján ismét a váltó tagja volt

Remekül kezdett a Burján Csaba–Liu Shaoang–Krueger Jonh-Henry–Varnyú Alex összeállításában jégre lépő férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó a gdanski Európa-bajnokságon. Hatalmas fölénnyel nyerték futamukat, bejutva a szombati elődöntőbe, s ott sem álltak meg.

K. B.

Kangnung, 2018. február 22. Burján Csaba, a gyõztes magyar válogatott tagja a phjongcshangi téli olimpia férfi 5000 méteres váltó rövidpályás gyorskorcsolyaversenyének döntõje után a Kangnung Jégcsarnokban 2018. február 22-én. Ez Magyarország történetének elsõ téli olimpiai elsõsége, és 1980 óta az elsõ dobogós helyezése. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A fináléra aztán összeállt hosszú idő után a legerősebb négyes is – Varnyút Liu Shaolin váltotta – azonban ez is kevésnek bizonyult a dobogóhoz. Bár sokáig a dobogós helyekért küzdöttek a magyar fiúk, Burján kicsúszott, így a negyedik helyet szerezték meg.

Ez az Eb egyébként sem sikerült igazán jól a magyar válogatott számára, hiszen mindössze Krueger szerzett érmet, egy ezüstöt 1000 méteren. Ezzel hatodikként zártak az éremtáblázaton a mieink.

A legjobban Hollandia szerepelt (5 arany, 2 ezüst, 5 bronz), szorosan követte Oroszország (4 arany, 1 ezüst, 3 bronz), harmadik pedig a szintén csak egy érmet, viszont aranyat bekaszírozó Franciaország lett. Az olaszok (3 ezüst, 1 bronz), és a németek (2 ezüst, 1 bronz), valamint a szintén egy ezüstöt nyerő lengyelek is a magyarok előtt végeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában