Furcsa váltás

2021.01.07. 09:50

Egyszer veszített, mégis távozik Győrből Danyi Gábor

 Tegnap hivatalossá vált, amit az elmúlt napokban már sejteni lehetett: nyártól már nem Danyi Gábor fogja irányítani a Győr nőikézilabda-csapatát.

Sz. D.

Győr 20201106 kézilabda BL Bajnokok Ligája Dortmund Győr fotó: Török Attila Nemzeti Sport Danyi Gábor

Fotó: Nemzeti Sport

Danyi 2018-ban Ambros Martin helyét foglalta el a győriek kispadján, előtte éveken keresztül a spanyol szakember segítőjeként dolgozott.

Az edzőcserét követő szezon szenzációsra sikeredett, hiszen a magyar trénerrel a Magyar Bajnokságot, a Magyar Kupát és a Bajnokok Ligáját is veretlenül nyerte meg az együttes.

Az előző – a járvány miatt félbeszakított – idényben is jól ment vele a csapatnak, és ősszel is sorra jöttek a győzelmek – Danyi két és fél év alatt egyetlenegy tétmeccset veszített el a zöld-fehérek vezetőedzőjeként. Ezért is furcsa a szakítás, de az okokról egyik fél sem kívánt nyilatkozni.

– Jelen pillanatban tényleg arra szeretnék koncentrálni, hogy a Győrnél a hátralévő feladataimat maradéktalanul végre tudjam hajtani, és nem szeretném, ha bármiféle zavaró tényező ezt akadályozná a játékosoknál, nálam vagy bárkinél a csapatnál. Tisztességgel szeretném végigdolgozni a következő öt hónapot, a legjobb eredményeket, a maximumot kihozni a következő időszakból, mert ez a feladatom. Az idény végén el fogom mondani, miért alakult úgy, hogy nem hosszabbítottam meg a lejáró szerződésemet, és nyáron elhagyom a klubot, elválnak az útjaink. Akkor minden kérdésre választ adok. Ami a következő éveket illeti, örömteli és megtisztelő, hogy nyártól a Siófoknál folytathatom edzői pályafutásomat – mondta el a Nemzeti Sportnak Danyi.

Sajtóhírek szerint a Győr kispadjára ismét – a csapattal 2012 és 2018 között négy BL-t nyerő – Ambros Martin ülhet le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában