Nyeregben vannak

2021.01.05. 08:20

Érmekben gazdag évet zártak a pécsiek

A vírus által sújtott 2020-as esztendőben is sűrű és eredményes évet zárt a pécsi Lotus Cycling Team országúti kerékpároscsapat.

Sz. D.

A főleg utánpótlás-neveléssel foglalkozó klub sportolói 36 napot töltöttek versenyzéssel, ebből 13 külföldi megméretés volt, köztük olyan is, ahol világranglista, azaz UCI-pontokat lehetett szerezni.

A termés magáért beszél: 20 arany-, 10 ezüst- és 9 bronzérmet zsebeltek be ez idő alatt a baranyaiakat – ebből nyolc magyar bajnokságon született (Jordán Dorka 5 bajnoki arany, Árvai Kristóf 1-1 ezüst és bronz, Gergely Virág 1 ezüst).

– A szlovák és szerb kupafutamokról mindig hozunk érmeket, de 2020-ban már a dél-lengyelországi körversenyen is szereztünk szakasz- és összetett dobogós helyet – értékelt lapunknak Horváth Zoltán, a Lotus Cycling Team vezetőedzője. – Érdemes megemlíteni az U17-es korcsoport egyik legnagyobb nemzetközi versenyét, a belgrádi Olimpiai Reménységek Versenyét, ahol egyetlen csapatként az összes sportolónk befejezte a 3 szakaszos megmérettetést. Maros András az összetettet a top 10-ben zárta, csapatban pedig másodikok lettünk. Árvai Kristóf megszerezte első UCI-ranglistapontjainkat Törökországban. A Tour of Dubai körversenyen pedig a magyar nők, köztük Jordán Dorka ért el kimagasló eredményt, hiszen sikeresen befejezték a többnapos eseményt.

Horváth Zoltán elmondta, hogy 2021-es naptárukban már negyven verseny szerepel, amelyekből 19 UCI-kategóriás és 5 magyar bajnoki futam is van. Hozzátette, hogy sok szervező csak január végén, február elején hirdeti ki a meghívottak keretét, így még pár helyről várnak visszajelzést.

– A csapat új versenyzőkkel erősödött – árulta el a tréner. – A 2021-es évben már lesz egy teljes U17-es sorunk. A két korábbi fiatalunk, Maros András és Szántó Péter mellé érkezett a helyi Balog László és a balatonfelvidéki Gergely Koppány. Az ifi fiúknál Árvai Kristóf mellé érkezett Soós Gergő. A hölgyeknél nagyobb mozgás volt. Ismét lett WU15 sportolónk Mudra Málna személyében, aki már meg is nyerte első CX-versenyét (terepverseny), és 2 futam után vezeti a korcsoportos ranglistát.

A nagyoknál Jordán Dorka mellé érkezik Gergely Virág, aki már a kritérium ob-n is megmutatta, hogy van benne potenciál. Valamint a szlovák kupán 2. helyet megszerző Szabó Adrienn és Temela Eszter is hozzánk igazolt – részletezte Horváth Zoltán, majd a végén kiemelte, hogy továbbra is várják a helyi kerékpározni vágyó fiatalok jelentkezését.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában