kerékpársport

2021.01.04. 10:55

Érmekkel ünnepelték meg, hogy újra bringára ültek

Szabó D.

A Lotus Cycling Team országúti kerékpáros csapaton is „átrohant” a közelmúltban a koronavírus, de a sportba való visszatérésüket egyből érmekkel ünnepelték meg.

A pécsi klub két Magyar Kupa-futammal zárta az évet. Mindkét helyszínen CX, azaz terepszakágban rendeztek MK-versenyt.

Tamásiban rengeteg kanyar és akadály várt a sportolókra. A 15 év alatti lányoknál a Lutus színeiben akkor debütáló Mudra Málna győzött, az ifi lányoknál (WU19) pedig csapattársa, Gergely Virág nyerte az abszolút versenyt. A pécsi fiúk számára balszerencsésen alakultak dolgok, Gergely Koppány (U17) és Árvai Kristóf sem tudott célba érni, mindketten baleset miatt szálltak ki.

Budapesten rendezték a második futamot, szintén technikás pályán. Mudra Málna (WU15) itt negyedikként ért célba, az U17-es fiúknál Gergely Koppány a 6., Maros András 15., Balog László 21., Szántó Péter pedig 24. lett. Az ifi lányoknál Gergely Virág apró hibát vétett, így „csak” a második helyet szerezte meg. Jordán szintén dobogós helyen végzett, a felnőtt kategóriában egy bronzéremmel debütált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában