Leszállnának a hullámvasútról

2021.01.19. 11:08

Jót tett az önbizalmuknak a kiütéses siker

Sokat dobhat a PEAC-Pécs NB I.-es női kosarasainak az önbizalmán a hétvégi kiütéses siker.

Szabó Dániel

Fárasztó sorozatot zárt le vasárnap a PEAC-Pécs, amely (az őszi halasztások miatt) nyolc napon belül négy bajnoki mérkőzést játszott le, ebből kétszer a listavezető Sopronnal, egyszer pedig a második Győrrel találkozott. Az élcsapatok ellen elmaradt a bravúr, de a ZTE-t a vártnál is könnyebben, 110 pontot szerezve, 63 pontos különbséggel verték meg Csirke Ferenc tanítványai.

– Mindegyikünknek jót tett a hétvégi mérkőzés – mondta lapunknak Szücs Réka, a PEAC-Pécs irányítója. – Nagyon jól dobtunk, főleg kívülről, és sok pontot szereztünk gyors indításokból is. Fontos volt, hogy önbizalmat szerezzünk, hiszen szombaton a szezon egyik legkeményebb meccse vár ránk.

Szücs Réka a ZTE ellen 15 ponttal (ebből három triplával), 9 gólpasszal és 4 szerzett labdával zárt.

– A csapat és a saját szezonbeli teljesítményemet is egy hullámvasútként tudnám jellemezni. A Zalaegerszeget azért a könnyebb ellenfelek közé sorolnám, jobban örülnék neki, ha a riválisok ellen is úgy teljesítenék, mint vasárnap. A legnagyobb problémánk az elmúlt időszakban az volt, hogy a sok meccs miatt nem tudtunk normálisan edzeni, és talán ezért akadozott a támadójátékunk. Most lesz egy hetünk rápihenni és rendesen felkészülni a folytatásra, ami nagyon jól jön, hiszen rendkívül fontos meccsek következnek.

A PEAC-Pécsnek hat mérkőzése van még vissza az alapszakaszból. Most két hazai meccs jön, a Vasas Akadémia és a Szekszárd ellen, majd sorrendben a PINKK, a BEAC, a Csata és a Vasas vendégei lesznek a jelenleg a hetedik helyen álló baranyaiak.

– Nagyon sűrű a mezőny a negyedik és a kilencedik hely között, akár több helyet is előreléphetünk, de akár még le is csúszhatunk a rájátszásról. A képlet egyszerű: a maradék hat meccsünkből minél többet meg kell nyernünk. A Szekszárd ellen is mindent meg fogunk tenni a győzelemért, úgy állunk hozzá, hogy muszáj megvernünk őket! – fogalmazott Szücs.

Hat sorsdöntő mérkőzéssel fejezi be az alapszakaszt a PEAC

A PEAC-Pécs utolsó hat meccse az alapszakaszban: Vasas Akadémia (január 23., 16.30, otthon), Atomerőmű KSC Szekszárd (február 13., 18.00, o.), PINKK-Pécsi 424 (február 20., 20.30, idegenben), BEAC Újbuda (február 27., 15.00, i.), FCSM Csata (március 6., 18.00, i.), Vasas Akadémia (március 10., 18.00, i.).

Az alapszakasz állása: 1. Sopron Basket 17 győzelem/0 vereség, 2. Uni Győr MÉLY-ÚT 15/2, 3. Atomerőmű KSC Szekszárd 14/3, 4 Diósgyőr 11/7, 5. FCSM-Csata 10/7, 6. TFSE-MTK 8/8, 7. PEAC-Pécs 7/9, 8. Vasas Akadémia 6/8, 9. CEKK Cegléd 7/10, 10. BEAC Újbuda 3/14, 11. PINKK-Pécsi 424 2/15, 12. Zalaegerszeg 0/17.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában