Női labdarúgás

2021.02.26. 15:00

Nagyon motiválja a feljutás Prigli Barbarát

Nagyon megy mostanában a játék Prigli Barbarának (21), a Magyar Labdarúgó Egylet (MLE) csatárának, ontja a gólokat.

Sz. D.

Az utolsó három fordulóban tízszer talált be az ellenfelek kapujába, legutóbb csereként egy ötöst vágott.

Prigli Barbara Pécsett született, de most Pécsváradon él a szüleivel. Van egy bátyja, aki szintén focista, a megyei I. osztályú Lovászhetényben játszik. Ha tehetik, megnézik egymás hazai meccseit.

A fiatal hölgy eleinte a fiúkkal focizott, így szerette meg ezt a játékot. Korábban a PVSK és a PMFC színeiben futballozott, most az MLE-t erősíti.

– Jobblábas vagyok és elég gyors, a góljaim zömét a tizenhatoson belülről szerzem, a fejelés nem igazán az erősségem – meséli magáról. – Vári Vikivel jó párost alkotunk a csapatban, remekül megértjük egymást. Tavaly hiába nyertük meg az NB II-es bajnokságot, a vírusjárvány miatt nem volt feljutó, így nem sikerült felkerülnünk az élvonalba. A döntés után nehéz volt lelket önteni belém és a csapattársaimba, remélhetőleg idén már összejön a feljutás. Az NB I. nagyon motivál bennünket.

Barbi a pécsváradi bölcsődében dolgozik, a jövőben is gyermekekkel szeretne foglalkozni. Azt mondja, hogy a munkája is jó hatással van a pályán mutatott teljesítményére.

Az MLE-nél természetesen örülnek a csatár kitűnő formájának, annak, hogy már 13 gólnál tart a bajnokságban.

– Nagyon tehetséges, remekül játszik, minden dicséretet megérdemel – nyilatkozta róla Rack Róbert szakosztályvezető.– Az, hogy legutóbb a Sopron ellen csereként beállva egy ötöst rúgott, sok mindent elárul a képességeiről. Remélem, hogy megnyerjük az NB II-t és feljutunk. Akkor pedig Barbi az élvonalban is megmutathatja, hogy mit tud. Ott nagy szükség is lenne a góljaira.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában