vízilabda

2021.03.17. 12:59

Ismét pontot szereznének a Honvéd együttese ellen

Novemberben sikerült otthon pontot szerezni a Honvéd ellen, s ma is ez lesz a célja a PVSK-Mecsek Füszért OB I.-es vízilabdacsapatának, amely 19.30-tól a fővárosban vendégeskedik.

Szabó Dániel

20201009 Férfi OB I. osztályú Országos Vizilabda Bajnokság alapszakasz 1 csoport 9. forduló PVSK Mecsek Füszért - FTC-Telekom vizilabda mérkőzés. Fotó: Laufer László ll Dunántúli Napló Képen: Török Viktor PVSK Mecsek Füszért vezetőedző, Krizsán András ezdő, dr Szilágyi Kristóf edző,

Fotó: Laufer László

Novemberben remek mérkőzést vívott egymással a két csapat a pécsi Abay Nemes Oszkár Sportuszodában, ahol 9–9-es döntetlennel ért véget a mérkőzés, de a győzelemre is megvolt az esélye a jóval esélyesebb Honvéd ellen a PVSK-nak. A fordított pályaválasztása miatt az őszinél is nagyobb bravúrra lenne szüksége Török Viktor együttesének, ha ismét pontot vagy akár pontokat szeretne szerezni a jelenleg a hetedik helyen álló riválisa ellen.

Egyik gárda sincs igazán jó formában, a Honvéd legutóbbi négy bajnokijából csupán egyet nyert meg, a pécsiek pedig két szép győzelem után a Tatabányától és az UVSE-től is kikaptak, így mindkét félnek remek alkalom a mai összecsapás a javításra. A tizenkettedik pozícióban tanyázó Pécs előtt nagyon szoros a mezőny, a kilencedik helyig csupán néhány pont választja el a csapatokat.

 

A Szolnok vezet

A Szolnoki Dózsa továbbra is hibátlanul vezeti a férfi OB I. tabelláját, az OSC a második helyen áll, míg kisebb meglepetésre a címvédő Ferencváros jelenleg csak harmadik. A legrosszabb pozícióban a KSI van, a fővárosi gárda 21 meccséből 20-at elveszített.

A férfi OB I. állása: 1. Szolnoki Dózsa 64 pont, 2. OSC Újbuda 58, 3. FTC-Telekom 54, 4. VasasPlaket 46, 5. BVSC-Zugló 44, 6. ZF-Eger 36, 7. Budapesti Honvéd 35, 8. UVSE 33, 9. Kaposvár 24, 10. Szentes 23, 11. MVLC-Miskolc 22, 12. PVSK-Mecsek Füszért 22, 13. Szeged 17, 14. Debrecen 7, 15. Tatabánya 6, 16. KSI 3.

A 22. forduló további programja: Tatabánya–ZF-Eger, Debrecen–FTC-Telekom, MVLC-Miskolc–Szeged, Kaposvár–VasasPlaket, BVSC-Zugló–KSI, Szentes–OSC Újbuda.

Korábban lejátszották: UVSE–Szolnoki Dózsa 8-19.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában