pétanque

2021.04.15. 15:16

Ott lesz a címvédő PVSK a fináléban

Ott lehet a csapatbajnokság döntőjében a PVSK pétanquecsapata, miután kiharcolta a jogot a Lauber Dezső Városi Sportcsarnok parkolójában.

K. B.

Az Egyesületek Országos Bajnokságának selejtezőjében a pécsi klubot két alakulat is képviselte a megmérettetésen, ebből egy lehet majd ott a júniusi négyes döntőben.

A PVSK pétanqueszakosztálya először szervezett a szövetség versenyrendszerében szereplő bajnokságot, s rögtön sikerült is átugrania a lécet. Bár eredetileg Szigligeten lett volna a torna, a járványhelyzet miatt módosították Pécsre, ahol kilenc gárda versengett egymással a döntőbe jutásért. A PVSK címvédő, egyes számú csapata (Tálosiné Mocsirán Ágnes, Berta Ádám, Szabó Kitti, Kovács Zoltán, Nagy László, Gál Károly, Kónya Dániel és Tálosi Krisztián) jutott be végül a júniusban rendezendő négyes döntőre.

A második számú alakulatnak (Kiticsics Attila, Korszák Roland, Kutasi Péter, Laufer Bernadett, Nagy Dániel Bence, Szentendrei Áron és Tálos László) nem jött össze ez a bravúr, ők a csoportjuk harmadik helyén fejezték be a megmérettetést.

– Minden a tervek szerint alakult. Idén először két csapategységet tudtunk ebben a versenyszámban kiállítani. Az első együttes egyértelmű célja volt címvédőként, hogy a júniusi négyes döntőbe jussunk. A másik alakulatunk jellemzően olyan versenyzőkből állt, akiknek a célja a tapasztalatszerzés, a gyakorlás versenyhelyzetben, a rutin megszerzése. Ezek alapján elmondható, hogy minden tekintetben sikeres hétvégét zártunk és készülhetünk a döntőre – értékelte a versenyt Tálosi Krisztián, a továbbjutó csapat tagja és a PVSK pétanqueszakosztály vezetője a klub honlapján.

Címkék#Pétanque

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában