vívás

2021.05.13. 13:00

Eredményesen képviselték az egyetemet a baranyaiak

Szép eredményeket értek el a baranyai diákok a debreceni vívó MEFOB-on, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságon.

Sz. D.

Forrás: shutterstock

Ugyan a legutóbbi szigorítások óta számos verseny elmaradt, a legújabb kormányrendelet értelmében a sportszövetség májustól ismét engedélyezi a vívóversenyek rendezését. A MEFOB sokadjára, s idén is a a debreceni Békessy Béla Vívó Klub rendezésében zajlott, így mindhárom fegyvernem versenyzői felsőoktatási intézményüket képviselve Hajdú-Bihar megye megyeszékhelyén mérhették össze erejüket.

A Pécsi Tudományegyetemet a férfipárbajtőr-versenyszámban négyen képviselték: a 32 induló között Hesz Krisztián az 5., Merkl Levente a 13., Máhler Balázs a 17., Kajli Ákos a 18. helyezést érte el. Máhler a komlói Villa Complov vívója, Hesz, Merkl és Kajli a PTE-PEAC sportolói.

Csapatban a négy párbajtőröző bronzérmet szerzett a pécsi campusnak.

A női párbajtőrverseny egyéni számában Németh Sára a 11., Dénes Diána a 16. helyezést érte el. A csapatversenyhez Fata Nóra kardozó ugrott be a PTE női csapatába, amely a 4. helyen zárt. Fata Nóra saját fegyvernemében az 5. helyezést érte el a női kardversenyszám szűk, kilencfős mezőnyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában