Labdarúgás

2021.05.28. 16:00

Várták a folytatást a veterán focisták

Nagyon várták már a veterán labdarúgók, hogy folytathassák a kispályás bajnokságukat. Ez meglátszott abból is, ahogy bántak a labdával.

H. L.

Forrás: Shutterstock / Illusztráció

Múlt pénteken újra focizhattak, a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt 2020–21-es idény folytatására Pécsett, az újmecsekaljai edzőpályán került sor, a házigazda a PMFC volt. A torna első mérkőzése előtt megemlékeztek a nemrégiben, 71 esztendős korában elhunyt dr. Lénárd Sándorról, a PEAC egykori játékosáról, az egyetemista klub örökös tagjáról, aki a veterán foci nagykövete volt.

A dél-dunántúli csoportban öt csapatra szűkült a mezőny, mert a Szekszárd átkérte magát máshová. Így a tolnaiak nélkül játszott egymással a PVSK, a PMFC, a PEAC, a Komló és a Bóly. Mindenki mindenki ellen pályára lépett, így alakult ki a végső sorrend, amely ez volt: 1. PMFC (4 győzelem/0 döntetlen/0 vereség), 2. PVSK (2/0/2), 3. Komló (1/2/1), 4. Bóly (1/1/2), 5. PEAC (0/1/3).

A mostani kiírásban még két torna van vissza, a legközelebbi ma délután lesz Pécsett, a Verseny utcában a PVSK rendezésében, az utolsó pedig június 4-én Komlón. Az már korábban eldőlt, hogy a PMFC és a Bóly vehet részt Dél-Dunántúl képviseletében az országos döntőben, amelyet júniusban bonyolítanak le, a már ismert Fesztivál néven. A vírusjárvány miatt nem egy helyszínen, hanem háromban rendezik meg a finálét, Nagykanizsán, Dabason és Hatvanban. A szervezők felosztották a mezőnyt, a PMFC Nagykanizsán, míg a Bóly Dabason szerepel. A 2021–22-es bajnokságot augusztusban kezdenék, a most meglévő öt csapat mellé hatodiknak az eszéki Horvátországi Magyar Intézet együttesét szeretnék besorolni.

Az országos kispályás veterán bajnokság 2008 óta zajlik, az „Egy életen át kell játszani” címet viseli, 60 éven felüliek számára írták ki, de a legújabb szabályok szerint most már az 1963-as születésűek is futballozhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában