Kézilabda

2021.06.03. 15:27

Céljuk eléréséhez pontot kell szerezniük a Rév ellen

Utolsó idei NB I. B-s mérkőzésére készül a PVSE férfikézilabda-csapata, amely pontszerzés esetén eléri célját, a hetedik helyet. Ha a győzelem meglesz a Rév ellen, akkor Kovács Gábor vezetőedző egy sikert követően hagyhatja el a gárdát.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Az utolsó helyezett Rév TSC ellen zárja hazai pályán az idényt a ma 17.30-kor kezdődő bajnokin a PVSE, ami egy korszak végét is jelentheti, hiszen Kovács Gábor edző már korábban bejelentette, a szezon végén elhagyja a klubot.

– Biztos, hogy különleges találkozó lesz számomra, de még nem nagyon gondoltam erre, hogy ez lesz az utolsó meccsem a csapat vezetőedzőjeként. A holnapi nap úgyis hozza majd magával ezeket az érzéseket. Arra készülünk, és azért edzettünk hétvégén is, hogy ezt a mérkőzést behúzzuk, és a célunkat, a hetedik helyet elérjük. Csak erre koncentráltunk. Abban bízom, hogy tényleg ez lesz az utolsó meccsem, mert akkor elértük a céljainkat – kezdte kérdésünkre Kovács Gábor, a PVSE vezetőedzője.

A Pécs bármi is legyen az eredmény, hátrébb nem csúszhat a tabellán, mert a Szigetszentmiklós három ponttal le van maradva. Pontszerzés esetén pedig mindenképp előrelép egy helyet, hiszen a közvetlen előtte álló Győr befejezte a szezonját tizenhat egységgel. Épp ennyit szereztek Gécziék is. A tét viszont így is nagy.

– Rendkívül csalódottak lennénk, ha nem lenne meg a hetedik hely, de nem így gondolunk erre. A nyomás nem csak ezen a mérkőzésen van rajtunk, folyamatosan megvolt a második félévben. Tudtuk, milyen a sorsolásunk, és azok a mérkőzések a szezon végén jönnek el, amikor a céljainkat elérhetjük. Abban bízom, hogy ez a tét plusz löketet ad a játékosoknak, ami jó egyéni és csapatteljesítményhez vezet – mondta a tréner. – Talán a legjobb időszakban értünk a legjobb mentális és fizikai állapotba. Voltak nehéz periódusaink, de most teljesek vagyunk és készen állunk.

Ismerik egymást

Nem is olyan régen, május 23-án találkozott egymással utoljára a két gárda, akkor a pécsiek 32-23-ra nyertek.

– Jól ismerjük egymást, nemrég egy sikeres mérkőzést vívtunk náluk, ami nekünk akkor nagyon fontos volt. Ez most legalább annyira jelentős, ha nem még inkább az, de tiszta lappal kell induljunk. Ők is más összetételben lesznek, hiszen ez már nem egy halasztott mérkőzés, mi is változunk a múltkori meccshez képest. Nem abból indulunk ki, hogy ott nyertünk tíz góllal, hanem hogy a lehető legjobban felépítsük ezt a 60 percet, és győztesen hagyjuk el a pályát – jelentette ki határozottan Kovács.

Az állás: 6. Balatonfüred 20 pont, 7. Győr 16, 8. PVSE 16, 9. Szigetszentmiklós 13.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában