Kézilabda

2021.06.11. 14:10

Nagyon hosszú idény után jön a megérdemelt pihenő a Komlónak

Bajnoki kilencedik hellyel és egy Liga Kupa-ezüsttel zárta a Sport36-Komló élvonalban szereplő férfikézilabda-csapata az idényt. Egy ilyen kaotikus szezont követően pedig elégedettek lehetnek ezekkel az eredményekkel.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Elvesztette a Liga Kupa döntőjét a Komló a Csurgó ellen a győztes hazai első mérkőzés ellenére, pedig sokáig tartották magukat.

– Egyet aludva rá is hasonlóképpen gondolom, nagyot küzdöttünk így a szezon végén. A második félidő közepe volt a kulcs, ami ha esetleg szorosabb, akkor benne van a meccs­ben a siker. A lélektani háromgólos határon folyt végig a mérkőzés, de a végjátékban onnan mi nem tudtunk közelebb jönni, a Csurgó lépett el hat gólra – tekintett vissza Kilvinger Bálint, a komlóiak vezetőedzője. – Sajnos ez így alakult. Nehéz találkozó volt, mert fizikálisan jó adottságú csapattal találkoztunk, amit érvényesíteni tudtak. Túl sok helyzetet hibáztunk a két mérkőzésen, ez megbosszulta magát.

A Komló összességében így is jól zárt egy, a vírushelyzet miatt kaotikus idényt, amiben szinte nem volt olyan, hogy papírforma.

– Lehet mondani, hogy előzetesen aláírtam volna ezt a szereplést. A tavalyi tavaszt követően, abban a bizonytalanságban, amikor mi sem tudtuk, hogyan indul el a bajnokság, biztos lehettem benne, nem kell azon aggódnunk, hogy akár Liga Kupa-győzelemért játszhatunk. Ezt kiegészítve azzal, hogy az NB I.-ben folytathatjuk, elfogadtam volna – értékelt. – Így utólag azt érzem, reális a helyezésünk. Lehettünk volna előrébb, ha kicsit szerencsénk van, de végezhettünk volna hátrébb is. Annak örülök, hogy egy ilyen hányattatott szezonban, ahol tényleg bármi megtörténhetett, a végén nem kellett azért aggódnunk, mi lesz a sorsunk.

Hozzátette, nagyon hullámzó volt a teljesítmény. Voltak nagyon jó meccseik, majd a következő héten egy nagyon rossz jött, de nem lehetnek elégedetlenek, jó helyen zártak. Most pedig egy hónap pihenő jön.

– A korábbi évekből kiindulva nem volt ilyen hosszú szezonunk. Több mint tizenegy hónapot töltöttünk munkával. Ránk fér a pihenő, július közepén térünk vissza – árulta el. – Kicsit változik a keret is. A mag megmarad, de bízom benne, hogy az újonnan érkezők egy kis lökést tudnak adni, előrébb tudunk lépni. Ehhez egy jó felkészülést igyekszünk majd végrehajtani, minél gyorsabban beépíteni az érkezőket, megismertetni őket a játékunkkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában