Úszás

2021.07.21. 10:43

Hatalmasat úsztak a mohácsi tehetségek

Az idei esztendőben három úszó is képviselte a Mohácsi Torna Egylet Úszószakosztályát a Cápa Országos Bajnokságon. A versenyen közel 500 sportoló indult 73 egyesület képviseletében.

Móga R.

Forrás: Shutterstock / Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Már az első versenynapon döntőt úszhatott Czakó Csaba mindhárom versenyzője. Rajczi Zalán 50 méter, Schmidtmayer Níla pedig 800 méter gyors­úszásban jutott döntőbe. Rajczi nagy hajrá után a 8. pontszerző helyen ért célba, a mohácsi úszószakosztály női versenyzője nagy küzdelemben a 7. pontszerző helyen zárt. Kocsis Ádám bravúros teljesítménnyel a 100 méteres mellúszást tudta megnyerni új egyéni csúccsal.

Az OB második napján ismét szenzációs teljesítményt nyújtott Kocsis, és új egyéni csúccsal ő állhatott a dobogó legmagasabb fokára 200 méter mellben is. Schmidtmayer, amilyen jól kezdte az országos bajnokságot, épp olyan jól is zárta. Kitartó és végig fókuszált úszásának köszönhetően 1500 méter gyorsúszás kategóriájában az ötödik helyet szerezte meg.

– Hatalmas teljesítményt nyújtott mindhárom ifjú versenyzőnk, nagyon büszkék vagyunk rájuk. Ezeknek a fiataloknak ez volt az első Cápa Országos Bajnoksága és minden elismerésem az övék. Nagy jövő áll előttük, és mindent megteszünk azért, hogy fejlődjenek és sikeresek legyenek a továbbiakban is – nyilatkozta a mohácsi edző, Czakó Csaba.

Képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában