Labdarúgás

2021.07.21. 15:44

Nehéz lesz a dolguk, az érkezők integrálása kardinális lesz

Már közel az NB II.-es rajt, a PMFC előtt is csak a vasárnapi Soroksár elleni főpróba áll, természetesen a hét közben elvégzett fontos feladatok mellett.

Kvanduk Bence

20210707 Pécs PMFC - SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA felkészülési labdarúgó mérkőzés. Fotó: Laufer László ll Dunántúli Napló Képen: Vas László PMFC vezetőedző

Fotó: Laufer László

Eddig hét új labdarúgó érkezett a PMFC csapatába a 2021/2022-es szezonra, amely alatt Vas László vezetőedző szerint kardinális kérdés lesz, milyen gyorsan tudják őket beépíteni a csapatba úgy, hogy hatékonyan játszhassák a játékukat.

– Minden csapat életében a változások döntőek lehetnek. Ilyen a távozó játékosok megfelelő pótlása és az új labdarúgók mihamarabbi integrálása – válaszolta kérdésünkre Vas László. – Rengeteg munka áll még előttünk. Hogy hol tartunk, nehéz meghatározni. Nem mondhatom az érkezőkről egy-két edzőmeccs után, hogy jól vagy rosszul döntöttünk a leigazolásával. A hozzáállásuk rendben van, az edzésen elvégzett munkájukkal és a belefektetett energiával elégedett vagyok.

Az augusztus 1-i rajtig még nagyjából másfél hete van a stábnak, hogy a lehető legjobb állapotba hozza a keretet.

– A csapat összecsiszolása, a technikai és taktikai dolgok repertoárjának átskálázása, minél hatékonyabbá tétele a feladat a rajtig. Most már a frissítési, gyorsítási szakaszban vagyunk, amikor a dinamikát próbáljuk helyreállítani – árulta el a szakvezető.

Nemrég Mariborban tréningezett a gárda, ami szintén komoly hatással lehet a csapat korai szereplésére, segített az összecsiszolódásban.

– Nem terveztünk külföldi edzőtábort, de egyszerűen nem volt pályánk, amin dolgozhattunk volna. Ezért mentünk el egy olyan helyre, ahol megfelelő körülmények között gyakorolhattunk – fogalmazott Vas. – Amikor több napot töltünk együtt, az rengeteg dologra ad lehetőséget. Voltak csapatépítő programok, megfelelően foglalkozhattunk a társaság étkezésével, pihenésével, az edzések közti időtöltéssel.

Tavaly a negyedik hellyel túlszárnyalta a Pécs az elvárásokat, idén megpróbálják ezt megismételni.

– Magasra tette a lécet a csapat nagyon, de ez a jó. Ez az, ami inspiráló lehet, pluszerőt kell adjon ahhoz, hogy jobbá akarjunk válni, eredményesebben akarjunk szerepelni. Nehéz lesz, mert nagyon kiegyensúlyozott az NB II., ha nem 110 százalékon pörögsz, nem úgy állsz a dolgokhoz, akkor nagyon könnyen bajba is kerülhetsz, nemhogy a feljutásról álmodozz – jelentette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában