Labdarúgó megye I.

2021.09.10. 08:11

A PEAC Sellyén építené tovább jó sorozatát

Bodán szerezheti meg első győzelmét a labdarúgó AutóCity Volkswagen Megyei I. osztályban az újonc PEAC PMFC II. csapata, de ehhez a hazaiaknak is lesz egy-két szavuk. Az éllovas PTE-PEAC a Sellye vendége lesz, a Pécsvárad a Harkányt fogadja, a PVSK pedig Kétújfalura látogat.

Szabó Dániel

Forrás: Shutterstock / Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Szeptember 10., péntek, 17.00

Boda (10.)–PEAC PMFC II. (13.)

A Boda számára felemásan rajtolt a szezon, Ambrusics Róbert csapata egy biztató hazai győzelemmel kezdett, amit két vereség követett vendégségben. Most viszont ismét otthon bizonyíthat a gárda.

Ambrusics Róbert, a Boda edzője: – A tavalyihoz hasonló célokkal vágtunk neki a szezonnak, a középmezőnyben szeretnénk végezni. Úgy gondolom, hogy valahol az 5. és a 10. hely között van a realitás. Reméljük, hogy a külső tényezők kevésbé fognak minket hátráltatni – gondolok itt a vírusra és a munkahelyi elfoglaltságokra. Nyáron voltak távozóink, de őket minőségi játékosokkal tudtuk pótolni. Minden mérkőzésből és a szezonból is megpróbáljuk kihozni a maximumot, emellett pedig szeretnénk szakmailag és emberileg is egy jó légkört teremteni. Hazai pályán mindig a győzelem lesz a célunk, így a PEAC-PMFC II. ellen is. Remélem, hogy mindenki a rendelkezésemre áll majd – tette hozzá.

A PEAC-PMFC II. számára nem az eredmény, hanem a fiatalok fejlődése a legfontosabb, de természetesen a pécsi fiúk is a győzelemre fognak hajtani.

Nagy Gábor, a PEAC PMFC II. edzője: – Az a feladatunk, hogy a PMFC fiataljait megmérettessük a felnőttmezőnyben is, illetve a visszajátszók számára is játéklehetőséget biztosítsunk. A zömében U19-es korosztályú keretünknek ez egy kiváló lehetőség arra, hogy fejlődjenek. Úgy gondolom, hogy az ifjúsági és a felnőtt labdarúgás közti átmenet az egyik legnehezebb a futballban – ezt kell most megugrania a fiúknak. Ez egyelőre nem megy zökkenőmentesen, de még időben vagyunk. Tiszteljük az ellenfelet, de különösebbet nem készültünk a Bodából. Van egy elképzelésünk, a klubnak van egy filozófiája, amelyet követünk. Mindig nyerni akarunk, de nem eredményben gondolkodunk. Az a fontos, hogy fejlődjünk percről percre, s ha ez működik, az később hozza magával az eredményt is.

Szeptember 11., szombat, 16.30

Mozsgó-Szentlőrinc II. (8.)–Bóly (5.)

Az önbizalommal biztos nem lesz gond a két csapat háza táján, hiszen a szentlőrinciek Sellyén lőttek egy négyest, a Bóly pedig Pécsvárad ellen szerzett bravúrpontot – úgy, hogy egészen a 93. percig vezetett is. Az biztos, hogy remek mérkőzésre van kilátás, valószínűleg a napi forma dönt majd a pontok sorsáról.

Pécsvárad R-Bus (6.)– Gyógyfürdő Harkány (14.)

Ugyan két pontot otthagyott Bólyban, de így sem lehet kétségünk afelől, hogy a Pécsvárad a jelenlegi szezonban is a bajnoki címért lesz harcban. Nehéz elképzelni, hogy szombaton hibázzon Varga László együttese, főleg saját közönsége előtt. A Harkány egyelőre csak egy meccset játszott le, ott kikapott a Kétújfalutól.

Kétújfalu (12.)–PVSK (2.)

A Harkány elleni győzelem után a mezőny egyik legjobbja ellen kellene helytállnia a Kétújfalunak. A PVSK első két meccsét magabiztosan húzta be, s most sem lehet más a cél, csak a győzelem. A hazaik számára a pontszerzés is bravúrral érne fel.

Szeptember 12., vasárnap, 16.30

Lovászhetény (3.)– Villány (7.)

A Lovászhetény is remekül kezdte a pontvadászatot, három kör után a harmadik helyen áll. Pont ott, ahol a Villány az előző szezont befejezte. Ha tippelnünk kellene, akkor gólokból nem lesz hiány a két csapat összecsapásán, ugyanis Bíró Ferenc együttesének eddigi meccsein összesen 17 gól született, de a Villány is hetet lőtt és hatot kapott három mérkőzés alatt.

Sellye (11.)–PTE-PEAC (1.)

Még nagyon a szezon elején járunk, de az talán kijelenthető, hogy eddig a PEAC keltette a legjobb benyomást a mezőnyből. A pécsieknek nem volt egyszerű sorsolása, ugyanis két rangadóval kezdtek, de mind a hat pontot begyűjtötték. Nem is akárhogyan, a két meccs alatt kilenc alkalommal vették be a kaput. Ezúttal a hárompontos Sellye lesz az ellenfél.

Szederkény (9.)–Siklós (4.)

Szederkényben és Siklóson is remek hangulatban várják a hétvégét, hiszen az előbbi a Komló ellen aratott bravúrgyőzelmet az előző körben, a Siklós negyedik helyét pedig nem kell megmagyarázni. Egy hajszállal talán Wiesneréknek áll a zászló, de a hazai pálya a Szederkény mellett szól.

Megyei I. osztály

1.

PTE-PEAC

2

2

0

0

9–4

6

2.

PVSK

2

2

0

0

6–1

6

3.

Lovászhetény

3

2

0

1

10–7

6

4.

Siklós

3

2

0

1

5–6

6

5.

Bóly

2

1

1

0

4–2

4

6.

Pécsvárad

2

1

1

0

4–2

4

7.

Villány

3

1

1

1

6–7

3

8.

Mozsgó-Szentl.

3

1

0

2

7–6

3

9.

Szederkény

2

1

0

1

3–3

3

10.

Boda

3

1

0

2

3–5

3

11.

Sellye

2

1

0

1

2–5

3

12.

Kétújfalu

3

1

0

2

5–9

3

13.

PEAC-PMFC II.

2

0

1

1

3–5

1

14.

Harkány

1

0

0

1

2–3

0

15.

Komló

3

0

0

3

2–8

0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában