Labdarúgás

2021.10.05. 10:39

„Ezen az úton kell továbbmennünk”

Három vesztes bajnoki mérkőzést követően ismét nyert a PMFC labdarúgócsapata az NB II.-es pontvadászatban. Vas László vezetőedző most sem volt teljesen elégedett a látottakkal, de úgy érzi, jó irányba halad a csapat.

Móga Richárd

20210621 Pécs Vas László vezetőedző (képen) vezetésével megkezdte a felkészülést a szezonra a PMFC NB II-es labdarúgó cspatata. Fotó: Laufer László ll Dunántúli Napló

Fotó: L. L.

Egyre nagyobb nyomás helyeződött a PMFC csapatára az elmúlt időszakban. A pécsi gárda az elmúlt bajnokikon nemcsak a pontokkal maradt adós, hanem a gólokkal is.

Ennek tükrében nagyon gólra törően kezdték a hétvégi találkozójukat, ahol azonnal nekiestek a jó erőkből álló szolnoki csapatnak. A számos lehetőségből az egyiket gólra váltotta a pécsi klub rögtön a második félidő elején, amikor Adamcsek szögletéből Króner bólintott a kapuba. Előnyét növelhette volna a hátralévő időben a PMFC, azonban a helyzeteket nem sikerült kihasználni, de így is 1-0-ra megnyerték az összecsapást.

– Kiböjtöltük ezt a győzelmet – nyilatkozta a győzelem után Vas László, a PMFC trénere. – Rengeteg olyan tényező volt, ami közrejátszott abban, hogy nem vagyunk olyan eredményesek, mint tavaly. Ami úgy gondolom, hogy javításra szorul. Ebben a mérkőzésben is megvoltak a pozitívumok és a negatívumok. Rengeteg lehetőségünk volt arra, hogy előbb lezárjuk ezt a találkozót. Ezen az úton kell továbbmennünk!

A Budafok két gólképtelen meccs után ismét betalált, ráadásul kétszer is, így megszakadt a Szentlőrinc veretlenségi szériája. A Budafok három nyeretlen mérkőzés után szerzett ismét pontot.

– Alaposan felkészültünk a budafoki csapatból, de az a taktika, amit megbeszéltünk, az csak húsz percen át működött – mondta Marián Sluka, a Szentlőrinc edzője. – A hajrában sikerült az irányítást átvennünk, de ami az első tíz fordulóban befelé pattant, az most kifelé. Lezárult egy szép sorozat, de dolgozunk tovább, és szeretnénk visszatérni a győztes útra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában