Kosárlabda

2021.10.20. 19:08

Most nem jött össze a PEAC női kosárlabdacsapatának

Óriásit küzdött a török Kayseri vendégeként, de végül elszenvedte szezonbeli első vereségét az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata az Európa-kupa csoportkörkének 2. fordulójában.

Szabó Dániel

Fotó: L. L.

A PEAC hazai győzelemmel, a Kayseri pedig idegenbeli vereséggel kezdte meg a múlt héten a FIBA Európa-kupa csoportkörét, tehát a török csapat számára létfontosságú volt a szerda délutáni mérkőzés.

Ezzel szemben nagyot bekezdett Csirke Ferenc együttese, a pécsi lányok egy 9-0-s rohanással indítottak. Két perc sem kellett hozzá, hogy a házigazdák vezetőedzője kikérje első idejét. A fejmosásnak meglett az eredménye, a Kayseri is megkezdte a pontgyártást, s egyben a felzárkózást. Ezt követően úgy tűnt, hogy ismét eltudnak húzni Kiss Virágék, de sajnos fordult a kocka. A törökök az első negyed utolsó percében átvették vezetést, a nagyon kiegyenlített második etap végén pedig 5 pontos volt az előnyük (40-35).

Sajnos a nagyszünet nem hozta meg a várt hatást a PEAC számára. Öt perc alatt csak 4 pontot szereztek Wentzelék, miközben a Kayseri támadásai sorra kosárral zárultak. A pécsiek jóval fáradtabban mozogtak, ráadásul a pad is hosszabb volt volt a hazaiaknál. De ismét bizonyították Sarok Nikolették, hogy soha nem adják fel.

A magyar csapat több mint 10 pontos hátrányból állt fel, s tette szorossá a mérkőzést – 7 perccel a vége előtt már csak eggyel vezetett a Kayseri. A rendkívül izgalmas hajrát végül így is a hazai bírták jobban, ezzel pedig elszenvedte szezonbeli első vereségét a PEAC. Ennek ellenére óriási dicséret jár a pécsi lányoknak, akik ezúttal is kitették szívüket-lelküket a pályára.

Bellona Kayseri (török)–NKA Universitas PEAC 71-63 (18-17, 22-18, 18-17, 13-11)

Női kosárlabda Európa-kupa, csoportkör, 2. forduló, Kayseri. Vezette: Mehmeti, Panov, Ivanov.

PEAC: DUDÁSOVÁ 13/6, Wentzel 2, MARSHALL 13/3, Nelson 11, KISS V. 13/3 Csere: Szücs R. 3/3, Brajkovic 1, Sarok 7/3. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában