Úszás

2021.10.28. 13:00

Ötkarikás játékokról álmodik a PSN úszója

Sorra szállítja az érmeket a PSN Zrt. úszója, Hartmann Máté.

A. M. R.

A fiatal versenyző legutóbb országos bajnok lett 1500 méteres gyorsúszásban a hosszútávúszó országos bajnokságon.

Az úszósport csillogó tehetsége szülei hatására kezdett el úszni, majd 10 éves korától már versenyszerűen űzte a sportot. Hartmann már számos érdemleges és figyelemreméltó eredményt tud felmutatni, de ezek közül is van egy olyan verseny­eredmény, amire különösen büszke.

– A CECJM (8 nemzet) nevű versenyen sikerült a dobogó legfelső fokára felállnom 1500 méter gyorsúszás után. Erre a teljesítményemre vagyok jelenleg a legbüszkébb – jelentette ki a PSN kiválósága.

Ahogy minden versenyszerűen sportoló tinédzserkorú, úgy Hartmann is kettőzött erővel végzi a hétköznapokat, ugyanis az uszoda mellett az iskolában is helyt kell állnia a még mindig csak 16 esztendős sportolónak.

– Néha nagy teher ez számomra, mert az iskolában is jól kell teljesítenem. Volt olyan időszak, mikor néhány edzést ki kellett hagynom. Igyekszem összehangolni az iskolát az edzéseimmel úgy, hogy mindkét helyen elégedett legyek a teljesítményemmel – fejtette ki Hartmann Máté.

A pécsi talentum fejlődését tekintve a lehető legjobb kezekben van, ugyanis edzője Turós Máté, aki nemrégiben lett Kenderesi Tamás trénere. Hartmann elmondta, hogy kedvenc úszójának éppen Kenderesi Tamást tartja, hiszen ő is ugyanezen körülmények mellett hatalmas sikereket ért el.

A fiatal úszó mindent megtenne, és meg is tesz a sikeressége érdekében. Különleges rituálékkal vág neki a versenyeknek, ugyanis előtte mindig megvan mikor eszik utoljára, zenét hallgat és ugyanazt issza a versenyszámok előtt. Szükségesek is mind a fizikális, mentális és hasonló jellegű apró babonák, hiszen komoly céljai vannak Hartmann Máténak.

– Az olimpiai indulást szeretném felmutatni 10 év múlva, hiszen azzal az álmom válna valóra – nyilatkozta jövőbeli céljairól a fiatal úszó.

Hartmann tehetségét, eltökéltségét és lelkesedését látva joggal bizakodhatunk abban, hogy eléri a céljait, és szurkolhatunk majd neki még az ötkarikás játékok valamelyikén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában