Labdarúgás

2021.10.08. 10:17

Pécsváradra is pontokért megy a PMFC II.

Pécsváradra is a három pontért utazik a PEAC PMFC II. csapata a labdarúgó AutóCity Volkswagen Megyei I. osztály 8. fordulójában. A Mozsgó-Szentlőrinc II.-re szintén rangadó vár, a Siklóst fogadja, míg a PTE-PEAC Harkányban vendégeskedik.

Szabó Dániel

Fotó: Shutterstock

Október 9., szombat, 15.00

Pécsvárad R-Bus (1.)– PEAC PMFC II. (11.)

Nem sok kellett ahhoz, hogy megszakadjon Siklóson a Pécsvárad veretlenségi szériája az előző fordulóban, azonban Varga László együttese tíz emberrel is fordított, így továbbra is vezeti a tabellát.

Varga László, a Pécsvárad edzője: – Nem volt akármilyen mérkőzés a siklósi. Harmincöt percig minden rendben ment, aztán a piros lap szépen felkavarta a dolgokat. Egymás után kaptunk két gólt átlövésből, ezzel fordítottak, de a csapat erejét mutatja, hogy ezután is tudtunk váltani, és tíz emberrel is kiharcoltuk a három pontot. Ami jelenleg gondot okoz, az János Gergő pótlása, ugyanis a cserekapusaink is sérüléssel küszködnek, de remélem, hogy szombatra ez a probléma megoldódik. Hazai pályán természetesen a három pont megszerzése a cél. Nincs a hétvégén NB II.-es forduló, így nem tudni, milyen kerettel érkezik ellenfelünk. Ha az előző meccseiket vesszük figyelembe, akkor most is inkább fiatalokkal fognak kiállni. Ebből eredően egy dinamikus, gyors csapattal találkozunk, a játéktudás és a rutin viszont a mi javunkra válhat – tette hozzá.

A PEAC PMFC II. fiataljai egyre jobb teljesítményt nyújtanak a felnőttmezőnyben, de a jó játékhoz eddig nem minden esetben társult győzelem, így egyelőre a 11. helyet foglalja el Nagy Gábor gárdája.

Nagy Gábor, a PEAC PMFC II. edzője: – Úgy gondolom, folyamatosan fejlődik a csapat, szépen lépegetünk előre. A hétvégi mérkőzés egy kiváló erőfelmérő lesz a srácoknak. Rengeteget van nálunk labda, illetve agilitásban és labdaszerzésben sokat javultunk, viszont több helyzetre és több gólra van szükségünk. Sokat vagyunk az ellenfél kapuja előtt, de hiányoznak még azok az egyéni villanások és a minőségi passzok, amikkel fel lehet törni a mélyen védekező együtteseket. Minden meccset meg szeretnénk nyerni, még ha ez az előző mérkőzéseink eredményein nem is látszik meg. Ebben a korban már az eredményesség is nagyon fontos, nem csak a képzés, így az egyik legfőbb feladatunk, hogy megtanuljon a csapat nyerni.

Mozsgó-Szentlőrinc II (4.)–Siklós (7.)

Mozsgóra is érdemes lesz kilátogatni, ugyanis mindkét csapat remek formában van. A szentlőrinciek sorozatban öt meccsen maradtak veretlenek, ebből négyet megnyertek, így felléptek a tabella negyedik helyére. Ugyan a Siklós előző körben vereséget szenvedett, de a Pécsváradtól nem szégyen 4-3-ra kikapni. Weinert Zsolt együttese csupán egy ponttal van lemaradva hétvégi riválisa mögött.

Kétújfalu (13.)–Villány (5.)

A szombati párosítások közül egyértelmű esélyest itt lehet csak kikiáltani, méghozzá a Villányt. Kósa Zoltán gárdája zsinórban háromszor nyert, miután 6-2-re kikapott a PEAC-tól – lehet, hogy a legjobbkor jött az a pofon. A Kétújfalu egyelőre csak három pontot szerzett, egyedül a Harkányt győzte le, így a 13. helyet foglalja el a tabellán.

Október 10., vasárnap, 15.00

Gyógyfürdő Harkány (15.)–PTE-PEAC (2.)

A hazai pályán kívül semmi sem szól a harkányiak mellett. A fürdőváros csapata még pontot sem szerzett, ellenben a PEAC veretlenül szárnyal. Lőrinc Antal tanítványai szép számmal szórják a gólokat is, a Villánynak és a Bodának hatot-hatot, a Lovászheténynek pedig kilencet gurítottak. Ha ezúttal sem fogják magukat vissza Gelencsérék, akkor komoly bajban lehet a Harkány nem túl acélos védelme.

Sellye (10.)– Sport36-Komló (14.)

Egyik csapat sem számít esélyesebbnek a másiknál, egy teljesen háromesélyes mérkőzést játszanak majd vasárnap a felek. Az biztos, hogy a Sellyére és a Komlóra is ráférnek a pontok, ha idővel feljebb szeretnének kapaszkodni. Jelenleg három pont választja el a két gárdát a tabellán.

Szederkény (8.)–Boda (12.)

A Boda nagyon erős ellenfelekkel találkozott a szezon elején, így hét mérkőzésből csupán négy pontot tudott kihozni. Amrusics Róbert együttesének ezúttal sem lesz könnyű dolga, ugyanis a rengeteget fejlődő Szederkényhez látogat. Tomin Milán csapata jelenleg a nyolcadik, miután a hét fordulóból háromszor győztesen hagyta el a pályát, egyszer pedig leikszelt.

Elhalasztva: Bóly–PVSK.

Szabadnapos: Lovászhetény.

Megyei I. osztály

1.

Pécsvárad

7

6

1

0

44–6

19

2.

PTE-PEAC

6

5

1

0

28–11

16

3.

Bóly

6

4

2

0

20–6

14

4.

Mozsgó-Szentl.

7

4

1

2

18–11

13

5.

Villány

6

4

1

1

12–8

13

6.

PVSK

6

4

0

2

13–8

12

7.

Siklós

6

4

0

2

13–13

12

8.

Szederkény

7

3

1

3

11–10

10

9.

Lovászhetény

7

2

1

4

18-22

7

10.

Sellye

7

2

0

5

11–24

6

11.

PEAC PMFC II.

6

1

3

2

7–10

6

12.

Boda

7

1

1

5

6–17

4

13.

Kétújfalu

6

1

0

5

7–19

3

14.

Komló

6

1

0

5

7–21

3

15.

Harkány

6

0

0

6

7–36

0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában