Tollaslabda

2021.10.20. 15:57

Sok minden szólt a folytatás mellett és ellene is

Bejelentette visszavonulását a pécsi Multi Alarm SE kiválósága, Krausz Gergely, aki a pályán kívülről szeretné a továbbiakban segíteni klubját és a sportágat választó fiatalokat.

Kvanduk Bence

Nanking, 2018. augusztus 1. Krausz Gergely a japán Cunejama Kanta ellen játszik a nankingi tollaslabda-világbajnokság férfi egyesének elsõ fordulójában 2018. július 31-én. Krausz kikapott és nem jutott tovább. (MTI/EPA/Liu Szu-nan)

Forrás: MW

Fotó: Liu Szu-nan

Legutóbb, amikor a Multi Alarm SE csarnokában élménybeszámolót tartott Krausz Gergely, az első magyar férfi tollaslabdázó, aki kijutott az olimpiára, még arról beszélt, hogy bár a jövő képlékeny, megcélozná Párizst is. A napokban viszont azt jelentette be, hogy itt a vége, többet már nem láthatjuk játszani.

– Sok minden nem változott azóta! Akkor még nem tisztázódott le bennem teljesen, hogy folytatom-e vagy sem. Mérlegeltem, hogy egyénileg milyen reális célokat tudok még kitűzni, illetve a sportág szempontjából mit tudok és hogyan tudom a legtöbbet hozzáadni – válaszolta kérdésünkre a huszonháromszoros magyar bajnok. – Kitűzhetném Párizst, ami ismét nagyszerű élmény lenne, de azzal mint sportoló nem érzem, hogy annyira előre haladnék. Nem tudtam megfogalmazni így egy reális célt, ismerve a határaimat, hogy mennyit tudok fejlődni még. A pályán kívülről már többet tudok segíteni.

A sportági szövetség elnökségi tagjaként szeretné lerövidíteni azt az utat, amit az elmúlt húsz évben neki végig kellett járnia.

– Lehet úgy mondani, hogy szeretném profibbá tenni az utánpótlás-nevelést, a körülményeket, hogy minél többen ott legyünk nemzetközi színvonalon – jelentette ki.

Hozzátette, így is nagyon sok minden szólt a folytatás mellett is, sokat gondolkodott, de már régóta ez a forgatókönyv szerepelt a fejében.

– Így nagyobb hasznom lesz a tollaslabdában is, remélem, még sokáig, illetve a civil életben is – folytatta az épületvillamossági cégnél dolgozó villamosmérnök. – Nagyon sok ötletem van, amit eltoltam magam mellett a jövőre nézve. Nyilván az anyagiakra is kell gondolni, mert a tollaslabda nem az a sportág, amiből az ember megélhet.

Hangsúlyozta, civil munkájában is bőven akadnak kihívások számára, nem is véletlen, hogy eddig is fontos szerepet kapott az életében.

Henryval még találkozna

Krausz még az élménybeszámolón említette, hogy nagy Arsenal-szurkoló, s a londoni klub ikonjával, Thierry Henryval szeretne egyszer találkozni. Arra pedig a párizsi olimpián elég jó esély nyílhatott volna, hogy beszélhet a francia világbajnokkal.

– Ha valaki garantálta volna, hogy találkozunk, akkor lehet, megpróbáltam volna kijutni – válaszolt nevetve kérdésünkre. – Viccet félre téve, akkor se, de remek élmény lett volna. Remélem, azért egyszer összefutok vele.

Bár Krausz döntése a klubnál és a szövetségénél köztudott volt korábban is, mostanra ért meg benne a végső elhatározás.

– Nagyon húzós hónapjaim voltak az olimpia előtt, illetve azzal együtt, de természetesen hatalmas élmény volt. Addig, amíg nem döntöttem el végleg, senkinek nem mondtam, hogy nem veszem célba Párizst, mert az nem lett volna fair – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában