Úszás

2021.10.10. 13:02

Tele van tervekkel a kinevezett régióvezető, Czakó Csaba

Ahogy azt a közelmúltban regionális, vagy éppen nemzetközi versenyeken is láthattuk, a baranyai úszósport sorra éri el a sikereket a tehetségesebbnél tehetségesebb versenyzőivel. A mohácsi úszóhelyzetről beszélgettünk a Magyar Úszó Szövetség újdonsült Dél Dunántúli régióvezetőjével, Czakó Csabával.

Móga Richárd

– Hol tart most a mohácsi úszósport?

– A mohácsi úszósport talán most áll a legnagyobb lehetőség előtt. Most érnek be azok a saját nevelésű versenyzőink, akikkel egész pici korukban kezdtünk el foglalkozni. Ezenkívül egy olyan lelkes és céltudatos csapat áll a gyerekek mögött, akik szívüket, lelküket beleteszik a közös munkába. Az idei évtől a három edzőnkhöz, Urbán Baranyai Ildikó, Czakó Andrea, és jómagam, csatlakozott egy sportpszichológus Kropp Ádám személyében, illetve egy gyógytornász Tóvári Anett személyében.

– Hány úszót versenyeztetnek?

– Jelenleg 35 sportolót versenyeztetünk, de emellett megtalálhatóak a hobbiúszok is szakosztályunkban, hiszen nem csak versenysporttal foglalkozunk. A célunk az, hogy minél több fiatallal ismertessük meg a sportágat. Természetesen az sem elhanyagolható, hogy a nálunk tanult gyerekek biztonságban tudhatóak vízközelben, és megtanulják azt, hogy ez egy olyan közeg, amit tisztelni kell.

– A versenyporttal mi az elsődleges céljuk?

– A versenysporttal a minél jobb eredmény elérése a cél, de természetesen a hosszú távú célkitűzés, egy világversenyen való érmes szereplés. Jelenleg mivel fiatal egyesületről beszélünk, így még csak a gyermekkorosztályig van saját nevelésű versenyzőnk, de idővel ezek a gyerekek belekóstolnak a serdülő, ifi- és felnőtt korosztályba is. Türelmesek vagyunk, hiszen az eredmények azt mutatják, hogy jó úton járunk. Nagyon összetartó és céltudatos csapatunk van, amelyre én mindig úgy tekintek, mint egy nagy családra. Most úgy érzem minden összeállt! Olyan minőségben tudunk a sportolóinkkal foglalkozni, amely ezen a szinten elengedhetetlen.

– Ön lesz a régióvezető. Mivel jár ez a nemes feladat?

– Az a megtiszteltetés ért, hogy idén októbertől én tölthetem be a Magyar Úszó Szövetség Dél-Dunántúli régióvezetői pozícióját. Ez számos feladattal jár, amelyekkel segíteni tudom a régió egyesületeit. Ezenkívül a szövetség „helyi” embere vagyok, aki különböző szervezési és felmérési feladatokat is végez. Az igazán nagy kihívást a már négy városban próbaként futó Úszó Nemzet Program jelenti majd, amelyhez remélhetőleg a régiónk számos egyesülete fog kapcsolódni. Ez egy hatalmas lehetőség minden vizes sport számára. A célom az, hogy a régiónk egykoron tündöklő úszóegyesületeit újra bekapcsoljuk az úszósport vérkeringésébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában