Labdarúgás megye II.

2021.11.18. 12:42

Folyamatosan fejlődik a töttösi foci

Jó manapság Töttösön futballistának lenni! A körülmények sokat javultak, a megyei II. osztályban szereplő felnőttcsapat pedig kiválóan igazolt nyáron, ami a pontok számán és a helyezésen is meglátszik.

Szabó Dániel

20211009 Pécs PTE PEAC II. (fekete-fehér mez) - Töttös SE (zöld mez) férfi felnőtt megyei II. osztály labdarúgó mérkőzés Fotó: Laufer László LL Dunántúli Napló DN

A község focicsapata nem halmozta a sikereket az elmúlt években, szinte mindig a megyei II. osztály tabellájának második felében fejezte be a bajnokság küzdelmeit. Az idei szezonban viszont nagyszerűen szerepel a Töttös SE, amely ugyan nincs még az éremesélyesek között, de 23 pontjával az előkelő, hatodik helyet foglalja el a 16 fős mezőnyben, és hazai mérkőzéseire már a szomszédos településekről járnak át szurkolók.

– A nyári igazolások nagyon jól sikerültek, ugyanis szép számmal érkeztek játékosok a megyei I. osztályú Villányból – árulta el a siker titkát Brecska László, a Töttös SE vezetőedzője. – Olyan labdarúgók érkeztek, akiknek a harmadik iksz felett már nem az a legfontosabb, hogy hol fociznak, hanem hogy a baráti társaság együtt maradjon. Belefáradtak a magasabb osztályok szélmalomharcába, de a játék iránti szeretetük megmaradt, s úgy gondolták, hogy Töttösön jó helyük lesz. A baráti kapocs a pályán és azon kívül is meglátszik. A Real Madrid játékosait a pénz tartja össze, minket pedig a mérkőzés utáni harmadik félidő.

A tréner elmondta, hogy a cél a középmezőny teteje, a 4–7. hely között szeretnék zárni a bajnokságot. Az őszi szezonból már csak két mérkőzés van hátra, amiből reméli, hogy minimum négy pontot szerez csapatával, de a következő fordulóban, a Magyarbóly ellen mindenképp győzelmet vár, hiszen számukra ez a mérkőzés a megyei „El Clasico”.

Brecska Lászlótól azt is megtudtuk, hogy a csapat mellett a pálya, a létesítmény és a környezet is folyamatosan fejlődik, legutóbb például az öltözők újultak meg, egy pályázatból nyert összegnek köszönhetően, valamint villanyfényes edzés sem akadály többé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában