labdarúgás NB II.

2021.11.30. 16:05

Hiányzott a minőség

Valójában semmi meglepő nem történt vasárnap este a PMFC stadionjában, amikor Vas László alakulata vereséget szenvedett a Dorog ellen a labdarúgó NB II. 18. fordulójában, a játékképe miatt viszont volt, amiért elégedetlen lehetett a vezetőedző.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Nem kellett sokat gondolkodnia azon Vas Lászlónak az elmúlt fordulókban, melyik játékosait küldje pályára, hiszen a felnőttkeretből elérhető labdarúgók szinte épp csak kiteszik a kezdőt. Közben a hiányzókból összeszedhetnénk egy Bukrán–Sági, Króner, Rácz, Katona–Grabant, Hursán, Futó, Hegedűs–Geiger, Okorie csapatot, amiből egyedül a kapus és az ifjú támadó, aki ne lehetne bármelyik meccsen a kezdéstől a pályán. Így egyáltalán nem meglepő a Dorog elleni 2-1-es vereség, még ha lett is volna esélye legalább az ikszre a Pécsnek.

– A nehéz pálya, nehéz körülmények ellenére mentek a srácok, tették a dolgukat. Ez a mai napon csak ennyire volt elég – értékelt Vas László, a PMFC vezetőedzője. – Hiányzott belőlünk a minőség. Nagyobb helyzeteink, ziccereink nekünk voltak. Olyan dolgokból kaptunk gólokat, amik könnyen elkerülhetőek, és amiket meg is beszéltünk a mérkőzés előtt. A hozzáállással elégedett vagyok. Majdnem ugyanebben az összeállításban lejátszottak három meccset egy hét alatt a srácok, akik között voltak olyanok, akik edzettségi állapotuk alapján erre nem voltak készen.

Közben a Szentlőrinc Siófokon szenvedett 1-0-s vereséget idei utolsó két meccse előtt.

– Egy félidőnyi előnyt adtunk az ellenfélnek. A párharcokban sajnos alulmaradtunk, a lepattanó második labdákat rendre az ellenfél szedte össze, és ebből alakítottak ki helyzeteket. A szünetben változtattunk a cserékkel és taktikailag egyaránt, úgy érzem, átvettük a kezdeményezést, de a támadózónában hibás döntéseket hoztunk, a végjátékban pedig pontatlanok voltunk – mondta Pich­ler Gábor, a Szentlőrinc klubmenedzsere, aki Marián Slukát helyettesítette a találkozón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában