Boksz

2021.11.07. 13:02

Sokaknak nem lett volna most ellenfele

H. L.

Azt már korábban eldöntötték, a Horváth Géza-emlékverseny Szentlőrincről visszaköltözik Pécsre, és a PVSK lesz a házigazdája. Abban is döntés született, mikor rendezik meg, majd október 23-át választották időpontnak. Aztán jött a hír: elmarad.

– Több verseny volt akkor egy időben, emiatt kevés induló jött volna össze, a mezőny felének nem lett volna ellenfele. Ezért inkább lemondtuk – nyilatkozta Borovics Zoltán, a PVSK edzője. – De jövőre mindenképpen összehoznánk a tornát, miként Szentlőrincen lebonyolítanánk a Baranya-kupát. Az egyiket tavasszal, a másikat ősszel.

Az elmaradt emlékverseny helyett a vasutas öklözők más tornákon indultak és indulnak az év végéig. Október végén ott voltak Egerben egy nemzetközi tornán, aztán jön számukra a serdülő-, junior- és felnőtt női országos bajnokság, végül decemberben a felnőtt férfi ob. A PVSK-nak Pécsett körülbelül 40, Lőrincen 10 igazolt tagja van, közöttük megtalálható néhány hölgy is. Velük négyen foglalkoznak, Alvics Gyula vezetőedző, Borovics Zoltán, Galambos Tibor és az egykori kick-boxozó világbajnok, Bödő Csilla. A tanítványok között ott van a juniorválogatott kerettag Borovics Balázs is, Alvics Gyula első számú segítőjének fia.

– Régebben jóval többen voltunk, de manapság a gyermekek el vannak kényelmesedve, az ökölvívás helyett más időtöltést választanak – mondta Borovics Zoltán. – Rossz volt nézni, amikor a járvány miatt majdnem kiürült a terem, annyira kevesen jöttek edzeni. Nem éppen ideálisak a körülmények a régi Vasutas Sportcsarnokban, ahová a város másik pontjáról körülbelül négy éve jöttünk vissza, azonban ígéret van arra, hogy jövőre elkészül a korszerű edzésközpontunk a Verseny utca 11. szám alatt. Az ország egyik legkorszerűbb ökölvívó-létesítménye lesz.

Címkék#boksz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában