Úszás

2021.11.05. 09:50

Újabb aranyat gyűjtött be az Eb-n Szabó Szebasztián

Szépre sikerült a csütörtök délután is magyar szempontból Oroszországban a rövid pályás úszó Európa-bajnokságon.

K. B.

Először Szabó-Feltóthy Eszter és Burián Katalin ugrott medencében, s 200 méter hát­úszást követően előbbi egyéni legjobbját hozva negyedik, utóbbi hetedik helyen csapott célba.

A következő döntőben aztán már jött az újabb aranyérem is, hiszen Szabó Szebasztián az 50 méter gyors után is a dobogó legfelső fokára állhatott fel a szerdai, 100 méter pillangós győzelmét követően.

A női 200 méter pille fináléjában a pécsi születésű Európa-bajnok úszó, Jakabos Zsuzsanna volt érdekelt, aki ezúttal nem tudta növelni az érmei számát. Szinte végig az ötödik helyen ment, majd az utolsó hosszon szépet hajrázott, de ezzel csak egy helyet javított. Látszott, a múlt heti világkupa-sorozat sokat kivett belőle. Nyilatkozatában ő is azt mondta, fáradtnak érezte izmait, de az idejével elégedett volt.

A középdöntőkben is volt magyar siker. Kós Hubert kétszáz vegyesen úszta meg legjobbját, s második helyen időeredményétől függetlenül is a fináléba jutott. Pádár Nikolettnek nem sikerült ez a bravúr a női 100 gyorson, nyolcadik lett saját korábbi idején javítva. A sort Milák Kristóf zárta, aki a 200 pillangó középdöntőjében agyonverte a mezőnyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában