Úszás

2021.12.23. 12:57

Éremesővel tértek haza a baranyaiak

Remekeltek a baranyai úszók is a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola háromnapos Dél-Dunántúli Régió Cikluszáró Úszóversenyén, amelynek a Csik Ferenc Versenyuszoda adott otthont. A megpróbáltatáson a régió versenyzőin kívül a főváros sportolói is megmérették magukat.

A. M. R.

Forrás: PVMSK

Az idei háromnapos próbatételen tizennyolc egyesület 260 úszója állt rajtkőre, és aratta le az egész éves munka gyümölcsét. Az első napon a hosszabb számoké volt a főszerep, így aznap a Pécsi Vörös Meteor Sportkör hétfős csapattal érkezett, azonban a versenyzők kitettek magukért, és egyéni csúcsot, vagy annak közelébe úsztak. Ráadásul Péter Virág és Rhone Amy aranyérmet, míg Berkecz Martina és Hotz Keve bronzérmet szerzett. Mindemellett egyéni csúcsot úszott Komáromi Petra, nagyot menetelt Hotz Csenge, és Horváth Lili is pazarul teljesített. 

A rajtkőre álló fiatalok számára ez a cikluszáró egy szintfelmérő is, amely után egy képet kapnak arról, hogy mennyire is volt sikeres a formába lendülésük a nyári szünetet követően. A kialakult járványügyi helyzet és az azokkal járó intézkedések rájuk is nagy hatással volt. Emellett sokan küzdöttek az esztendő során megbetegedéssel és sérüléssel is, így különösen nagy jelentősége volt ennek a megmérettetésnek már csak a gőz kiengedésére, és a saját maguknak való bizonyítás szempontjából is. 
 

A második versenynapon 23 Pécsi VM sportoló ugrott vízbe azzal a céllal, hogy megdöntsék egyéni legjobb idejüket, és sokaknak ez sikerült is. Összességében elégedett lehet a kis pécsi egyesület a versenyzők eredményeivel, ugyanis 154-szer rajtoltak a délelőtti előfutamok során, ráadásul 87 alkalommal döntős szereplést érdemeltek. A járványügyi helyzet ellenére részt vehettek egy színvonalas eseményen, melyen a legtöbbször sikerült egyéni csúcsot vagy annak közelébe úszniuk. Az már külön öröm, hogy teljesítményüket 14 aranyéremmel, 23 ezüstéremmel, és 13 bronzéremmel koronázták meg. 
 

Az idei év utolsó versenyén a PSN Zrt. úszói is nagyot mentek, hiszen összesen 30 arany-, 33 ezüst- és 25 bronz­érem került a sportolók nyakába. Egyéni csúcsokból és aranyjelvényes szintidőkből náluk sem volt hiány. 
A háromnapos megmérettetésen a mohácsi úszószakosztály is remek eredményeket tudhat magáénak. Huszonöt versenyző bizonyított, és adott ki magából mindent a rövid karácsonyi időszak előtt. 
 

A Siklós SE Úszószakosztályának csemetéi is büszkévé tették a tegnapi nap során tragikus hirtelenséggel elhunyt úszóedzőt, Bakó Pált, mindenki Patyi bácsiját. Már az első versenynapon három éremmel, hat egyéni csúccsal, nyolc pontszerző hellyel és 6 döntővel zártak az indulók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában