Kosárlabda

2021.12.04. 10:48

Fáradtan várja a Csatát az NKA PEAC csapata

A PINKK- Pécsi 424 és az NKA Universitas PEAC is hazai pályán folytatja a női kosárlabda NB I. küzdelmeit, az előbbi a tabella második helyén álló KSC Szekszárdot fogadja szombaton 15 órától Kozármislenyben, míg Csirke Ferenc együttese a rivális Csata ellen játszik rangadót vasárnap, 18 órától, a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Sz. D.

Fotó: Laufer László

Nincs egyszerű dolga a nemrégiben kinevezett Debreceni Eszter, Bekk Zsanett, Kovács Martin edzőtriónak, hiszen az éllovas Sopron után a szintén éremesélyes tolnaiak ellen kell bizonyítania a még mindig nyeretlen PINKK-nek. Ahogy a címvédő ellen, most is a tisztes helytállás lesz a baranyaiak célja.

A PEAC az őszi szezon egyik legfontosabb meccsére készül, de nem éppen ideális állapotban várják a Csatát Kiss Virágék. A pécsi lányoknak nagyon kemény hete volt, szerdán, az Európa-kupa csoportkörének utolsó fordulójában a Nesibe Aydinnal csaptak össze Törökországban, ahol nem csak a D-jelű kvartett legjobb csapatával kellet megküzdeniük. Már az odaút sem zökkenőmentes, de a hazatérés egészen bonyodalmasra sikeredett. Az együttesnek hiába volt érvényes jegye az Ankara–Isztambul-járatra, a légitársaság véletlenül törölte a foglalást, így kénytelen volt az egész csapat az ankarai repülőtér melletti szállodában éjszakázni.

A sors fintora, hogy ­Wentze­léknek újra meg kell tenniük ezt az utat, ugyanis az Európa-kupa nyolcaddöntőinek sorsolásán nem mást mint a Nesibe Aydint kapták. A párharc odavágóját december 15-én rendezik meg Pécsett, a törökországi visszavágóra december 22-én kerül sor.

Fej fej mellett

A további program: Vasas Akadémia–TFSE-MTK, Diósgyőr–Sopron Basket, Szigetszentmiklós–ELTE BEAC Újbuda, Cegléd–Győr.

Az állás: 1. Sopron Basket 10 győzelem/0 vereség, KSC Szekszárd 9/0, 3. Csata 6/3, 4. NKA Universitas PEAC 6/3, 5. Győr 5/4, 6. ELTE BEAC Újbuda 4/5, 7. Diósgyőr 4/5, 8. TFSE-MTK 4/5, 9. Vasas Akadémia 3/6, 10. Cegléd 3/6 (1 büntetőpont levonva), 11. Szigetszentmiklós 1/9, 12. PINKK-Pécsi 424 0/9.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában