Teremfoci

2021.12.30. 12:26

Pörgős meccsekkel ünnepeltek

Remek hangulatban, telt lelátók előtt játszhattak a nevező csapatok az V. GABRIELLA Kupán, ami így igazi futballünnepként ékelődött be karácsony és szilveszter közé. A tornát a Joga Bonito nyerte.

Kvanduk Bence

 Háromnapos intenzív futballélményre vártak minden érdeklődőt az V. GABRIELLA Kupán. A háromnapos teremfoci-bajnokság első napján is már nagy csaták zajlottak a komlói sportcsarnokban, de az igazi izgalmak természetesen a tegnapi kieséses szakaszra maradtak. 

A tömött lelátók előtt az utolsó nap küzdelmeit 11 órakor a Tolna megyei Joga Bonito nyitotta az Ági Boltja Dombóvár ellen, azaz egy igazi rangadóval kezdődtek a nyolcaddöntők. Bár előbbi csapat ezt a találkozót kétgólos különbséggel nyerte, nem sokat kellett várni az első hetes párbajra. Az ötödik találkozón az Eagles és az Amigos között döntött szétlövés előbbi javára. Itt pedig meg sem álltak a fiatalok, ugyanis a következő körben a Szatmári Lóránd és Zamostny Balázs nevével fémjelzett Keretbe SE csapatát is kiütötték hétméteresekkel. 

 

Az indulatokat persze nem tudták mindig kordában tartani a játékosok, már a negyeddöntőkben is volt, hogy a mérkőzés hevében összeszólalkoztak egymással, de a záró dudaszót követően ismét barátivá vált a hangvétel. 

Az Eagles szerencséje az elődöntőig tartott, ott viszont a Joga Bonito gálaelőadást tartott ellenük, főleg a második 12 percben. A tolnaiak 5-0-s sikerrel jutottak a fináléba. 

 

Ezt követően a házigazda FF Kalmár vissza tudott vágni a háromszoros bajnok Sugar Cafénak, s 1-0-val szintén a döntőbe lépett. 

Ilyen előzményeket követően talán nem is meglepő, hogy az Eaglesnek büntetőket kellett lőnie a Sugar Café ellen a bronzmeccset követően. Az idegek párbaját pedig ezúttal is jobban bírták a fiatalok, igaz ezúttal két hetest is elhibáztak. 

A finálé nagy taktikai csatával kezdődött, de a 9. percben megtörte a jeget a Joga Bonito, a félidő előtt pedig már 2-0-ra vezetett az FF Kalmár ellen. Onnan pedig nem volt visszaút a házigazdáknak, végül 4-1-es sikert ünnepelhettek a Tolna megyeiek. 

A nagyszerű hangulatú tornát a Komlói Bányász U9-es csapatának gálamérkőzése és ritmikusgimnasztika-bemutató is színesítette. 

 

Címkék#teremfoci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában