Kosárlabda

2021.12.15. 09:57

Revansot vennének Kissék a törökökön

Újabb komoly kihívás előtt áll az Európa-kupában az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata. Azzal a török Nesibe Aydinnal ütköznek meg ma 19.00 órakor, amely a hónap elején legyőzte őket, viszont októberben Kiss Virágék ünnepelhettek. Az izgalmasnak ígérkező mérkőzésre ingyenes a belépés.

Kvanduk Bence

Forrás: Laufer László

Ismerős ellenféllel csap ma össze az NKA Universitas PEAC, hiszen már a csoportkörben kétszer megütközött a török Nesibe Aydin gárdájával. Legutóbb december elsején idegenben mérkőztek velük Dudásováék, akik akkor 96-62-es vereséget szenvedtek, ez azonban már csak annyiban befolyásolta szereplésüket, hogy a D-csoport harmadik helyéről léptek a kieséses szakaszba, míg az ellenfél az élről. Természetesen a pécsiek most vissza akarnak vágni, s épp ezért izgalmas összecsapásra van kilátás. 

– A török klub költségvetése többszöröse a miénknek. Célunk az, hogy több száz néző szurkolása mellett a pécsi lányok kiharcolják a győzelmet, nem lesz könnyű a dolgunk, de miért ne sikerülhetne, hiszen ez már egyszer sikerült! Most nagyon kell a közönségünk támogatása – utalt arra Kond Árpád, a klub társügyvezetője, hogy egyedül Wentzelék rondítottak bele a vendégek mérlegébe, amikor 78-66-ra nyertek október végén a Lauber Dezső Sportcsarnokban. – Hogy én mikor lennék elégedett? Ha végre, amikor gratulálok a meccs után Csirke Ferinek, ő is őszinte örömmel tudná ezt fogadni. Ismerve a maximalizmusát, tényleg nehéz dolgunk lesz. 
 

A pécsieknek egészen biztosan szüksége lesz arra a sikerhez, hogy ismét ott álljanak mögöttük a szurkolók, akiknek fontosságát a klub is hangsúlyozza. Sőt, ezt a találkozót, valamint a december 19-i TFSE-MTK elleni mérkőzést is ingyenesen megtekinthetővé tették amolyan karácsonyi ajándék gyanánt, de ezzel meg is kaphatják a lányok azt a plusz energiát, ami a sikerhez elengedhetetlen. 
 

Fontos, hogy a hatályos járványügyi rendelkezések továbbra is érvényesek, azaz a védettségi igazolvány vagy bármely, az oltottságot igazoló dokumentum, applikáció, illetve személyi igazolvány szükséges a belépéshez. A Lauber Dezső Sportcsarnok területén maszk viselése kötelező. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában