Fedetlen jégpálya

2022.01.09. 13:00

Kilátástalan a pécsi jégkorongozók helyzete

Ígéretekkel már tele a padlás. Annyiszor, de annyiszor ígérték meg a PSN Zrt. jégkorongozóinak, hogy befedik a műjégpályát, aztán soha nem lett belőle semmi. Nem csoda, hogy Maretics György (66) szakosztály-vezető mára besokallt.

H. L.

– Szabvány méretű (60x30-as) nyitott pálya csak nálunk van, ez jó a közönség számára, de nem jó a sportolóknak, beleértve a gyorskorisokat is – mondta Maretics György. 

- Kilátástalan a helyzet, az országban minden jégpályát befedtek és mi a maximum 4 hónap jégfelületünkkel nem tudjuk felvenni versenyt azokkal, akik 10–12 hónapot vannak jégen. Egy bizonyos szintig tudjuk tartani magunkat, aztán lemaradunk, ezért nagyon sokan abbahagyják, és más sportágat választanak. Ehhez jött még a pandémia, mely szintén megtizedelte a létszámot. A hat korosztályban körülbelül 30 játékosunk maradt az 50-ből. Az ősszel indítottunk egy ingyenes korisulit jégkorongozók részére, melyből 8–10 fő megmaradt. Ezzel a 40 fővel három 3x3-as kispályás bajnokságba tudtunk nevezni. Régebben a Szekszárddal közösen indultunk a nagyobb korosztályokban, de mióta felépült az új jégcsarnokuk, azóta önállósodtak. A nyitott pálya hátrányának köszönhetően a hazai mérkőzéseinket Szekszárdon és Kiskőrösön játsszuk – tette hozzá. 
 

A PSN Zrt.a saját honlapján is elismeri, hogy a jégkorong szakosztályuk sok éve nehéz helyzetben van. Aminek elsődleges oka az, hogy a városi műjégpálya nyitott. Ez a megfogalmazásuk szerint megnehezíti a képzést és a versenyeztetést is. Sommás a megállapításuk, ám igaz: Pécsett a jégkorong mostoha gyermekként van jelen a sportágak sorában, immáron húsz esztendeje. 
 

Egyébként a baranyai megyeszékhelyen 1981-ben nyílt meg hivatalosan a jeges létesítmény. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában