Kosárlabda

2022.02.20. 20:38

Ismét negyedik lett a Magyar Kupában a PEAC

A negyedik helyen zárta a női kosárlabda Magyar Kupa miskolci nyolcas döntőjét az NKA Universitas PEAC csapata.

Sz. D.

Fotó: Domotor Csaba

A pénteki, Győr elleni bravúrgyőzelemmel már eldőlt, hogy a pécsiek mindenképp éremért küzdhetnek a hétvégén. A sorsolás azonban nem volt kegyes a PEAC-hoz, ugyanis a baranyaiaknak a négy között a Sopronnal kellett megküzdeniük a fináléért. A címvédő szombaton simán (85–47) hozta a papírformát, a másik ágon pedig a Szekszárd kisebb meglepetésre kikapott a házigazda Diósgyőrtől, így vasárnap a bronzéremért Djokics Zseljko tanítványaival találkoztak Wentzelék. 

 

A sok hibával tarkított első negyed után a KSC vezetett 18–17-re, a következő játékrészben pedig több mint három percet kellett várni az első sikeres dobásra. Mindkét együttesen meglátszott, hogy három napon belül a harmadik mérkőzését játssza. A pécsiek közül egyedül Kiss Virág nőtt fel a feladathoz, de az ő pontjai is elengedőnek bizonyultak ahhoz, hogy a tolnaiak ne lépjenek meg a nagyszünet előtt.

 

 

A folytatásban viszont folyamatosan nőtt Gerebenék előnye, a harmadik etapban végleg eldöntötte a bronz sorsát a Szekszárd. Ugyan küzdöttek, próbálkoztak a pécsiek, de most elmaradt a bravúr. A KSC végül 71–64-re megnyerte a találkozót, a PEAC pedig negyedik helyen zárta a Magyar Kupát, csakúgy, mint tavaly. 

NKA Universitas PEAC– KSC Szekszárd 64–71 (17–18, 13–15, 14–24, 20–14) 

Női kosárlabda Magyar Kupa, bronzmérkőzés. Miskolc, DVTK Aréna. PEAC: DUDÁSOVÁ 14/6, Wentzel 4/3, Marshall 8/3, Nelson 9, KISS V. 23/3. Csere: Sarok, Simon Zs, Szücs R. 4, Brajkovic 2. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Szekszárd: STUDER 15/12, Gereben 5, FRISKOVEC 19/15, Goree 7/3, MILICS 18. Csere: Morgan 7/6, Mányoky, Krnjics. Vezetőedző: Djokics Zseljko. 

A döntő sokkal szorosabban alakult, mint ahogy azt a papíforma mutatta, de néhány perccel a vége előtt elhúzott 9 ponttal a Sopron. A Diósgyőrnek azonban innen is volt visszaút! A házigazda 3 másodperccel a vége előtt kiegyenlített, így a rendes játékidő végén 67–67 volt az állás, jöhetett a hosszabbítás. Végeredmény: DVTK-Sopron: 78-75. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában