Vizilabda

2022.02.04. 10:49

Összejött a bravúr: oda-vissza verték a Honvédot a pécsiek

Óriási bravúrt hajtott végre a PVSK-Mecsek Füszért OB I.-es férfivízilabda-csapata, amely 7–6-ra legyőzte idegenben a jóval esélyesebbnek tartott Honvédot a bajnokság 18., hétközi fordulójában.

Szabó Dániel

A Honvédnak lassan mumussá válik, vagy már azzá vált a PVSK, ugyanis Török Viktor együttese az előző idényben négy pontot is bezsebelt a patinás fővárosi klub ellen, a most zajló szezonban pedig oda-vissza legyőzte. 

 

Az ősszel 12–10-re nyertek a baranyaiak, így Szívós Márton csapatának volt miért visszavágnia. A végletekig kiélezett találkozón extra teljesítményt nyújtottak védekezésben Csacsovszkyék, de az utolsó negyed előtt így is a Honvéd vezetett 1 góllal. A záró nyolc percben viszont bravúros teljesítménnyel fordítottak a vendégek, s végül 7–6-ra megnyerték az összecsapást. Mindenképp ki kell emelni Józsát, aki négy hazai büntetőből hármat is hárított. 

 

Honvéd SE– PVSK-Mecsek Füszért 6–7 (2–1, 2–2, 1–1, 1–3) 

Férfivízilabda OB I., 18. forduló. Budapest, 80 néző. Vezette: Csizmadia Zs., Petik A. Honvéd: FARKAS D. – HESSELS B. 2, Kevi, Hosnyánszky 1, Fejős, Kiss B. 1, Hessels S. Csere: Ekler B. 1, Szirányi, Decker Á., Sugár, Sólyom L. 1, Manhercz Á. Megbízott edző: Derekas Szilárd. 

PÉCS: JÓZSA – Keresztúri, Reisz, Csorba, CSACSOVSZKY A. 1, GÁL D. 2, Oltean 1. Csere: Kolozsi 2, Almási, Gaszt, Kókai Sz., Némethy, Lihotzky 1. Vezetőedző: Török Viktor. 

 

Török Viktor: – Örömteli, hogy a szombati gyenge teljesítményünk után összekaptuk magunkat, büszke vagyok játékosaimra. Kemény, mégis sportszerű mérkőzés volt, mindkét kapus nagyszerű teljesítményt nyújtott, összességében megérdemelt győzelmet arattunk. 

 

Az állás (14 csapat): 1. OSC Újbuda 47 pont, 2. FTC-Telekom 46, 3. Szolnoki Dózsa 43, ...7. PVSK-Mecsek Füszért 22. 

Ez következik (február 5., 19.00): PVSK-Mecsek Füszért–BVSC-Zugló. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában