Repeszt a sikerekért

2022.03.04. 14:00

Ahol elindul, szinte mindig győz Ocskó Barnabás

Négyéves korában kapta meg első quadját, ma pedig már az ország egyik legjobbja az egerági Ocskó Barnabás, akinek célja, hogy képviselhesse az országot a külföldi versenyeken is.

Móga Richárd

Még mindig csak 16 éves Ocskó Barnabás, aki négy keréken hajszolja az adrenalint, ráadásul mindehhez igencsak szép eredmények párosulnak. Ebben nagy részt vállal a legnagyobb szponzora, és egyben menedzsere is, az édesapja, akinek köszönhetően beleszeretett ebbe a világba. 
 

Az egerági fiú négyévesen kapta meg élete első quadját, és elég hamar beigazolódott, hogy bizony jó érzékkel rendelkezik a motorozást illetően. 

A kezdeti nehézségektől sem riadt vissza Barnabás. Olyannyira nem, hogy öt évvel később jöhetett a váltás egy nagyobb quadra, amivel 2017-ben meg is kezdte a Hungarian Quad Challenge versenysorozatot. 
 

Az első futamon megmutatkozott, hogy versenyzésre nem alkalmas a motorja, így szüleitől kapott egy Yamaha Raptor 350 típusú quadot, amivel valósággal szárnyra kapott. Az évet összetettben a 3. helyen zárta, de vélhetően magasabbra állhatott volna a dobogón, ha nincs egy verseny kimaradása. 
 

Ezt követően még inkább rákapcsolt a fiatal sportoló. A következő évben már egy új motorral szállt harcba, ráadásul kategóriájában (junior) 13 fő indult, ahol ő bizonyult a legjobbnak az év végi összetettben, így országos bajnokként zárta az esztendőt. 
 

Ez akkora lendületet adott a baranyai sportolónak, hogy 2019-ben már az összes versenyét megnyerte, így ismételten országos bajnoka lett a Quad szakág Country Quad küzdelmeinek. Egy évvel később korosztályt lépett (junior+). A járványügyi helyzet miatt csak 3 futam volt, ráadásul az egyiken nem is indult. Ezzel együtt országos 2. helyezett lett Country Quad bajnokságban, mivel a teljesített versenyeken első helyen végzett. Hasonlóképp alakult számára 2021 is, de az országos második hely ismét bravúros teljesítmény. 
 

Mostanra azonban kijelenthetjük, hogy tényleg eljött Ocskó Barnabás ideje, ugyanis azzal, hogy januárban betöltötte 16. életévét, indulhat külföldi bajnokságokon, és képviselheti Magyarországot. Legfőbb célja a Nemzetek Cross- ára való kijutás és a tisztes helytállás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában