Labdarúgás

2022.06.02. 15:47

Nyolcszor köszönt be – Pallós Máté akár társgólkirály is lehet

Nagyon, 27-0-ra kitömte az Egerág a vendég Drávaszabolcsot a labdarúgó felnőtt III. osztályú bajnokság legutóbbi, szombat-vasárnapi fordulójában, a bő góltermésből a hazaiak csatára, Pallós Máté nyolc góllal vette ki a részét.

Horváth László

Pallós Máté (35) határozottan emlékezik arra, hogy eddigi pályafutása során nyolcat még sohasem rámolt be egy meccsen, beleértve az utánpótlás-bajnokságokat is. Pedig korábban megfordult már a Nagy­árpád, a Görcsöny, a Véménd, a PEAC, a PMFC, az Ócsárd és a Pellérd csapatában is, 2015 júliusa óta az egerágiakat erősíti. Most a szegény, 9 emberrel, csere nélkül kiálló, de dicséretesen a meccset végigjátszó drávaszabolcsiak ellen csak lábbal talált be, többnyire közelről, fejjel egyszer sem. A bajnokságot 31 találattal fejezte be, merthogy az Egerágnak már nincs vissza bajnokija. Ugyanennyi gólja van a Czibulka-csoportban a gyódi Kaufmann Balázsnak. 

– Még több gól is összejöhetett volna nekem, de három meccsünk elmaradt, így azokon nem volt lehetőségem többet szerezni – nyilatkozta Pallós Máté. – Sokat köszönhetek a társaknak és Kása Péter edzőnek, aki a magasabb osztályból érkezve, profizmust hozott a szakmai munkába. Elég, ha arra utalok, hogy hetente kétszer tart edzést. Ez ebben az osztályban ritkaság. 

Molnár János, az egerágiak sportköri elnöke érthetően örül a csapata jó szereplésének, mivel a második helyen végeztek és ezt a helyet meg is tarthatják, jelenleg rosszabb gólkülönbségükkel szorulnak a listavezető Hosszúhetény mögé, amelynek még van vissza egy meccse, míg az ötpontos hátrányban lévő, harmadik Újpetre már nem tudja befogni őket. 
– Izgulunk, hogy a gyódi srác ne tudja megelőzni Mátét és akkor gólkirályt ünnepelhetünk a sorainkban, még ha holtversenyest is – mondta a sportvezető. 
Az Egerág mérlege: 16 győzelem, 4 döntetlen és 2 vereség, 52 pont, 102-26-os gólkülönbség volt ebben az idényben. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában