Labdarúgás

2022.07.31. 12:01

A nagyok játszóterén is szeretne idén remekelni a veretlen bajnok

A HR-Rent Kozármisleny labdarúgócsapata vasárnap 17.30-kor ismét az NB II.-ben szerepelhet, méghozzá a Soroksár otthonában. Kemény szezon vár a csapatra, de képesek lehetnek a bravúrra.

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Gyakorlatilag elfelejtették a vereség ízét a HR-Rent Kozármisleny labdarúgócsapatának háza táján, ugyanis az elmúlt esztendőben egyetlen együttes sem bírta legyőzni a baranyai alakulatot a harmadosztályban. 

Nos, vélhetően nem fognak sóvárogni a szurkolók ezért a jövőben sem, de az biztos, hogy a Merkantil Bank Liga már a nagyok játszótere. 
Kulcsfontosságú lehet a szezonra nézve, hogy a rosszabb periódusokra a baranyai gárda hogyan reagál majd. Ez ugyebár nem derült ki az előző idényben, de most szinte biztos, hogy lesznek nehezebb időszakok, hiszen igencsak erős a mezőny. 

Elöljáróban hasonló szezont jósolunk a kék-fehéreknek, mint amilyen a Szentlőrincé volt két éve. Akkor a baranyai klub két hellyel végzett a piros vonal felett. A legtöbb mislenyi szurkoló talán már most aláírná ezt a végeredményt. Na, de egy ilyen bajnokságban melyik csapat lehetne a fekete ló, ha nem a Kozármisleny. Elengedhetetlen egy jó rajt, hiszen azzal is komoly hadat lehet üzenni a vetélytársaknak, és nagy szükség lesz a drukkerekre, hogy a haza mérkőzéseken tizenkettedik emberként segítsék a gárdát. Ha sikerül olyan hangulatot varázsolni a mislenyi lelátón, amitől a vendég lábak megremegnek, akkor komoly esélye lehet arra is a feljutó brigádnak, hogy borítsa a várakozásokat, és odaérjen a középmezőnybe. A bravúrokra szükség lesz, hiszen két biztos kieső lesz idén, illetve három klubnak osztályozót kell majd játszania. 

Nagy szüksége lesz a csapatnak a gólgyárosokra 

Azt már most kijelenthetjük, hogy bizonyára nem a Kozármislenynek lesz a legtöbb lehetősége a bajnokság végén. Meg kell becsülnie a helyzeteket a csapatnak, hiszen a legtöbb esetben vélhetően nem Tóth László alakulata fog majd irányítani. Aggodalomra nincs ok, hiszen a támadószekció képes fontos találatokat szerezni, ráadásul nem is keveset. 

A labdarúgó NB III. Közép-csoportjában Hampuk Ádám gólkirály lett 23 góllal, de Kirchner György is tartotta a lépést, ugyanis 21 találatot szerezve másodikként végzett a góllövőlistán. A felkészülési mérkőzéseken Tóth Zoltán is sziporkázott, de persze Bar­tha László is szállíthatja a sikereket érő találatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában