Kosárlabda

2022.07.08. 16:01

A PINKK Pécsi 424 játékosa megsérült, de így is hősiesen küzdött a magyar válogatott

Móga Richárd

Forrás: wbasket.hu

A Böröndy Vivi, Papp Dia, Révész Luca és Tóth Franka összeállítású magyar válogatott értékes harmadik helyet szerzett Bordeaux-ban, a FIBA 3×3 Women’s Series idei negyedik állomásán.

A mieink egy igazi bravúrral indították a tornát, ugyanis a csoportkör nyitányán egy sokáig emlékezetes mérkőzésen 18-17-re múlták felül a világbajnoki negyedik helyezett Litvániát.

A második csoportmérkőzésen 14-10-re győzte le a magyar csapat Romániát. Kulcsfontosságú mérkőzés volt, mivel a csoportgyőzelem jelentette azt, hogy a negyeddöntőben elkerülte válogatottunk a világbajnoki címvédő Franciaországot.

A negyeddöntőben Franciaország privát csapata, a Bordeaux Ballistik volt a rivális. Drámai küzdelemben 20-19-re nyertek a magyar lányok. Révész Luca, a PINKK Pécsi 424 játékosának térdsérülése miatt az utolsó öt percet három emberrel csere nélkül teljesítették a mieink. A győztes találatot az utolsó másodpercekben Papp Dia szerezte, akárcsak Litvánia ellen.

A legjobb négy között Spanyolországgal találkozott válogatottunk és 22-20-ra maradt alul. A baranyai sportoló sérülése miatt végig csere nélkül küzdöttek hősiesen a lányok. Közel volt a csoda. Sokáig vezetett csapatunk, még az utolsó három percbe fordulva is 16-11 állt az eredményjelzőn. Innen fordítottak a spanyolok, de 20-20-ra még visszajöttünk.

A torna döntőjében Spanyolország 21-15-re verte Franciaországot.

A FIBA 3×3 Women’s Series összetett állása: 1. Franciaország, 2. Németország, 3. Izrael, 4. Litvánia, 5. Magyarország, 6. Lengyelország, 7. Spanyolország, 8. Hollandia, 9. Hollandia U24, 10. Románia,...24. Ausztria.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában