Remekelnek pétanque-ban

2022.07.05. 19:00

Ismét duplett országos bajnok a PVSK

A fináléban klubtársukkal kellett megütközniük Tálosiéknak, így biztos volt, hogy egy pécsi ünnepelhet majd az országos bajnokság végén.

K. B.

Forrás: pvsk.hu

A PVSK pétanque versenyzőivel nem egyszerű, sőt, majdhogynem lehetetlen elbírni. Ezt bizonyítja újabb, szigligeti sikerük is, habár Veszprémben az utolsó csata nem az ő akaratuk szerint alakult. 

Ami a veszprémi megmérettetést illeti, a csapatbajnokság négyesdöntőjében indultak el, s a hazai csapat ellen minimális különbséggel, de alulmaradtak. 
A duplett országos bajnokságon viszont már más volt a helyzet. Ugyan a Berta Ádám és Tálosi Krisztián alkotta páros a selejtezőt vereséggel kezdte, de utána végig magabiztos versenyzéssel, jó játékkal jutott a döntőbe. Ott a klubtárs, Kónya Dániel és a Balaton SE-t képviselő Todenberg Roland jött szembe, de őket a késő estébe nyúló fináléban sikerült felülmúlniuk. Így ismét a PVSK hódította el a kupát. 

Emellett Gál Károly és Nagy László az 5–8. között, míg Kiticsics Attila és Kovács Zoltán a 9–16. helyeken búcsúzók közt zárt. A szakosztályt a női mezőnyben Tálosiné Mocsirán Ágnes képviselte, aki a veszprémi Acsai Ramónával a 4. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában