Rali

2022.07.27. 10:01

Kemény derbi volt: vigyázni kellett a technikára

A rekkenő hőség és a kemény terep ellenére a teljes távot teljesítette a Székesfehérvár-Veszprém Rally-n a 71 éves Keszler Mátyás Ikotics Mátyással az oldalán, s még egy trófeát is elhozhatott.

Kvanduk Bence

Forrás: Hajóka Sportfotó

Minden tudásukat be kellett vetniük a Székesfehérvár-Veszprém Rally-n a résztvevőknek, hogy a célt elérjék. Erről árulkodik az is, hogy a hatvankettő rally1-es nevezőből mindössze harmincnégyen értek be a verseny utolsó szakaszán is. Keszler Mátyás összetettben a 34. pozícióban végzett. 

– Most heverem ki a hétvégét. Ahogy célba értünk vasárnap, indultunk is haza – kezdte érdeklődésünkre Keszler Mátyás. – Kemény verseny volt. Mentem már sokszor ezen a derbin, de idén raktak be új pályát, amin hatalmas kövek voltak. Szinte mindenkinek durrdefektje volt. Egyszerűen nem tudtad őket kikerülni. A wrc-sek, nagy autók, mind megsínylették, felrobbant a gumi. 

Persze az óriási hőség sem segítette a versenyzőket. 

– Nagyon kellett vigyázni a technikára, mert nem volt elég menetszélhűtés ezeken a poros utakon. Száztíz fokon ment az Audi végig szerencsére. Egyszerre kidurrant a gumicső, de időben észrevettük, meg tudtuk csinálni. Onnan visszavettünk, mert tudtuk, hogy már elveszítjük a P14-et. Régen az első tízbe is nehezen lehetett beférni, most ha kiesik még valaki, ott is trófeát szerzünk – folytatta, hozzátéve, a héten mérik fel a versenygépet ért károkat. 

A 71 éves pilóta új navigátorral, Ikotics Mátyással állt rajthoz, s a Young Timer 4WD kategóriába az első helyen, míg a P14-ben negyedikként ért célba. 

– A következő versenyünk a Vértes Rally lett volna móri központtal, de végül a rendező nem vállalta be – mondta. – Így a Pécs Rally-n megyünk legközelebb valószínűleg. 

Hozzátette, azt sajnálja, hogy egyedül Veszprémnél van murvás futamuk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában