Labdarúgás

2022.07.13. 16:01

Képzett szakember segíti Tóth László munkáját a HR-Rent Kozármislenynél

Tomin Milán segíti júliustól Tóth László vezetőedző munkáját a HR-Rent Kozármislenynél.

Móga Richárd

Forrás: Kozármislenyfc.hu

Fiatal, mégis jelentős tapasztalattal rendelkező, képzett szakember érkezett a baranyai labdarúgócsapathoz. 

Tomin Milán játékosként Szederkényben kezdett, majd rövidesen a PMFC-nél találta magát, ahol évről évre a korosztálya legjobbjai között szerepelt, ráadásul még a magyar U16-os válogatott keretébe is bekerült. A további kiteljesedést azonban komoly sérülések gátolták.

A PMFC II. csapatával még szerepelt az NB III-ban is, de a későbbiekben visszatért Szederkénybe, ahol a megyei I. osztályban játszott.

Nem vesztegette idejét, ugyanis Szederkényben végigjárta a tréneri szamárlétrát, az egészen kicsiktől a serdülőkön és az ificsapaton át a felnőttekig. Olyannyira megtalálta számításait, hogy 26 esztendősen már a megyei I. osztályú csapat vezetőedzője lett. Azután a mohácsi utánpótlásba került, ahol évekig a serdülőket edzette. Onnan pedig a PMFC akadémiája következett, ahol két szezonban az U14-es csapat vezetőedzőjeként dolgozott.

Családi okok miatt tavaly döntött úgy, hogy civil szakmájában, a mezőgazdaságban szőlészként helyezkedik el, de aközben visszatért korábbi csapatához, a Szederkényhez, ahol újra a felnőttcsapat vezetőedzője lett. Ebben a helyzetben érte a felkérés, hogy legyen az NB II-es HR-Rent Kozármisleny asszisztens edzője.

– Bár rendkívül fiatal, mégis komoly, egy évtizednyi edzői rutinnal rendelkezik. Külön öröm számunkra, hogy baranyai edző, így jól ismeri a kozármislenyi egyesületet is. Meggyőződésem, hogy Milán sokat tud majd segíteni abban, hogy elérjük célkitűzésünket a bajnokságban – nyilatkozta a klub hivatalos oldalának Magyar Márk, a HR-Rent Kozármisleny klubigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában