Úszás

2022.07.22. 14:30

Sérülés gátolja a római utazást

Móga Richárd

Fotó: Török Attila

Vállsérülés miatt nem indul a Rómában tartandó 2022-es Úszó Európa-Bajnokságon a PSN Zrt. kiválósága, Kenderesi Tamás. A 25 esztendős sportoló a közelmúltban hatodikként végzett a FINA Vizes Világbajnokságon. A próbatétele után lapunknak úgy nyilatkozott, hogy erősödött az európai mezőny, de ettől függetlenül bízik abban, hogy jobb formában lesz, hiszen természetesen az éremszerzés a célja Rómában.

Olaszországban tehát nem láthatjuk, de a közeledő pihenőidőszak és a versenykihagyás ellenére a nyár közepén is folytatják a munkát edzőjével, Turós Mátéval.

Trénere a PSN Zrt. hivatalosa oldalának nyilatkozott arról, hogy úszója edzése hogyan változik ebben az esetben.

– Mérsékelt az edzés intenzitásban és terjedelemben is. Emiatt folyamatos visszajelzésre van szükség Tomi részéről, hogy mennyire fáj neki. Ha kicsi fájdalmat is érez, akkor inkább azt a feladatot nem csináljuk, vagy csak lábbal úszik. De mindenképp szeretném, hogy mozgásban maradjon, hogy ne maradjon ki az edzésmunka – Turós Máté.

A tehetséges baranyai gyógytornásszal fog együtt dolgozni a gyógyulás érdekében.

– Gyógytornásszal fogok együtt dolgozni rajta, olyannal, aki nemzetközi előadásokat tartott erről, sok tapasztalattal rendelkezik, így profi kezekben leszek. Hamarosan nekilátunk a munkának, beépítjük az edzésbe is majd – vélekedett Kenderesi Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában