Helyi sport

2022.08.17. 12:57

A Keresztes Lovagok nyerte a női NB I.-es strandfoci-bajnokságot

H. L.

Forrás: Rack Róbert

Befejeződött a női strandlabdarúgó-bajnokság, amelyet a szigetvári Rack Róbert által irányított MLE szervezett és bonyolított le.  A mérkőzéseket a balatonlellei strandon rendezték meg. Baranyát két csapat  képviselte, a Keresztes Lovagok (MLE) és a Lidércek (jelenleg PVSK). 

A női élvonalban az utolsó pillanatban hét csapatosra olvadt a bajnokság, ennek ellenére izgalmasan alakult a torna, fordulatokban gazdag volt, a papírforma sokszor nem érvényesült. A Keresztes Lovagok (Szigetvár) azzal a nem titkolt céllal indult el, hogy megnyeri az NB I-et és ezzel részt vesz a jövő évi Bajnokok Ligájában, Portugáliában. Az aranyérem begyűjtése sikerült, míg a tavalyi NB II-es bajnok Lidércek második lett.

Végeredmény: 1. Keresztes Lovagok 27 pont, 2. Lidércek 20, 3. Tolna-mözs 19, 4. Nyírség NSC 19, 5. Nagykanizsa 17, 6. Metis NFC 15, 7. Eger 3.

– Strandlabdarúgásban idén 32 csapat képviselte a hölgyeket a különböző bajnokságokban, az utánpótlásban a Ferencváros és az MTK is érdekelt volt, még a felnőtteknél szinte felvonult a női foci színe-java a megyei együttesektől az NB-n át az első osztályú futsal gárdákig – mondta Rack Róbert. – Az idei év tapasztalatait levonva szeptemberben női strandfoci bizottságot állítunk fel, amelynek célja a színvonal emelése, a nemzetközi szereplések előkészítése lesz a magyar csapatok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában